Ρόδος: Νέα σοκαριστική καταγγελία για τον σάτυρο γυναικολόγο – Ασέλγησε σε έγκυο


Αυτή είναι η 10η συνολικά μήνυση.

Η 10η κατά σειρά έγκληση εις βάρος γυναικολόγου – μαιευτήρα ιατρού νοσηλευτικού ιδρύματος της Ρόδου για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης, ασκήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου από μια 33χρονη ημεδαπή, κάτοικο της Ρόδου. Και οι 10 μηνύτριες κλήθηκαν σε κατάθεση ενώπιον του Πταισματοδίκη αύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Oπως εκθέτει, κατά την περίοδο 2015, σε ηλικία 28 ετών ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Λόγω του ό,τι χώρισε εκείνο το διάστημα και δεν υπήρχε καθόλου οικονομική άνεση αποφάσισε να μεταβεί σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι σε ιδιωτική κλινική, όπου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Ρώτησε κάποιες γνωστές που είχε, ποιόν γιατρό να προτιμήσει και της ανέφεραν τον μηνυόμενο. Της είπαν πως είναι καλός στην δουλειά του αλλά λίγο «περίεργος-μυστήριος»… πιστεύοντας εκείνη στην έκφραση αυτή ότι εννοούσαν πως είναι αυστηρός!!

Ξεκίνησε λοιπόν αρχές Σεπτεμβρίου να τον επισκεφθεί για να την εξετάσει, ήταν ευγενικός ρωτούσε όσα πρέπει να ξέρει για μια έγκυο, όπως επίσης εάν είναι παντρεμένη.

Όπως εκθέτει, ξεκίνησε να του λέει πως είχε χωρίσει πριν 2 μήνες, πως έχει άλλο ένα παιδί και πως περνάει δύσκολα οικονομικά γι’ αυτό και μετέβη σε ιατρό του δημοσίου για να την αναλάβει. Μάλιστα είχε αναφέρει πως μένει εκτός της πόλεως Ρόδου και δεν έχει μεταφορικό μέσο ή κάποιον να την μεταφέρει και ζήτησε τα ραντεβού τους να γίνονται σε χρόνο που υπάρχει δρομολόγιο με λεωφορείο, όπως και έγινε.

Τον Δεκέμβριο μετέβη, όπως εκθέτει, για την τυπική εξέταση (ήταν ήδη τεσσάρων μηνών έγκυος). Το ραντεβού ήταν στις 15:00 και περίμενε στην αναμονή έως τις 18:30 γιατί είχαν άλλες γυναίκες προτεραιότητα. Μπήκε, όπως είπε, στο γραφείο μετά από 3,5 ώρες καθυστέρηση και της είπε, όπως εκθέτει… «τις εκλεκτές εγκύους τις κρατάω στο τέλος να κάνω σωστή εξέταση».

Μετέβησαν απέναντι στο δωμάτιο που ήταν το γραφείο με τον υπέρηχο δίπλα απ’ τις τουαλέτες, ξάπλωσε στο κρεβάτι απ’ την μέση και κάτω γυμνή όπως και τις προηγούμενες φορές. Όπως ήταν ξαπλωμένη κι ενώ ήταν 4 μηνών έγκυος της ζήτησε να ανοίξει τα πόδια καλά για να την εξετάσει με τον κολπικό υπέρηχο κι εκείνος καθόταν στα δεξιά της σε ένα σκαμπουδάκι, ενώ της λύγιζε το δεξί της πόδι στην μεριά του με τόση δύναμη ώστε να μη μπορεί να το κουνήσει, γιατί όπως εκθέτει της είπε ότι δεν μπορούσε να δει καθαρά το έμβρυο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι επειδή την πονούσε πάρα πολύ η εξέταση τον ρώτησε: «Γιατρέ γιατί κάνουμε κολπικό υπέρηχο, δεν αντέχω πονάω πάρα πολύ…» και τότε της απάντησε «χαλάρωσε μη σφίγγεσαι και μην φωνάζεις και μας ακούνε απέξω».
Όπως ισχυρίζεται του είπε «μα γιατρέ δεν αντέχω, πονάω πολύ..» και τότε εκείνος, όπως διατείνεται, της έδωσε την απαξιωτική, ανήθικη και προσβλητική απάντηση.

«Όταν σας π…. από τον …. μια χαρά χαλαρές είστε και κάθεστε..». Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο ιατρός άρχισε να κινεί περίεργα τον κολπικό υπέρηχο και ξεκάθαρα σαν να γινόταν κάποια ερωτική πράξη με αυτόν και κάποια στιγμή ένιωσε πως το γόνατό του βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια της και ακούμπησε πάνω της το γεννητικό του όργανο, το οποίο ήταν σε στύση και το οποίο έτριβε στο γόνατό της με τέτοιο ρυθμό και τρόπο σαν να προσπαθούσε να φτιάξει ερωτική διάθεση και να αυτοϊκανοποιηθεί.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι τράβηξέ το πόδι της και το ίσιωσε και είπε τρομερά αμήχανη πως πιάστηκε κι ότι εκείνος το ξανατράβηξε πίσω με απότομη έκφραση προσώπου και της είπε: «Το πόδι σου θα μείνει εκεί για να μπορώ να κάνω την εξέταση, κατάλαβες;…».

Διατείνεται ότι δεν είχε την ικανότητα να φύγει εκείνη τη στιγμή αφού είχε μέσα στον κόλπο της την υπερηχογραφική κεφαλή και φοβόταν ότι οποιαδήποτε απότομη κίνησή της θα μπορούσε να κάνει κακό στο έμβρυο…

Αφού τελείωσε η εξέταση από τον μηνυόμενο, όπως ισχυρίζεται, της είπε: «σήκω ντύσου και πάμε στο γραφείο».

Μπήκαν στο γραφείο και εκεί φέρεται να την ρώτησε αν έφερε την εξέταση που της είχε γράψει τον επόμενο μήνα και τότε άρχισε να κλαίει και να του εξηγεί πως δεν την έκανε γιατί της ζήτησαν 160 ευρώ οι εξωτερικοί γιατροί και πως δεν είχε ούτε γάλα να πάρει για το παιδί της γι’ αυτό δεν την έκανε.

Ο εγκαλούμενος, όπως ισχυρίζεται της είπε «γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να σου πω εγώ πού θα πας με πολύ λίγο κόστος;» και ότι εκείνη απάντησε ότι δεν το ήξερε και τότε εκείνος σηκώθηκε από το γραφείο την πήρε αγκαλιά και έπιασε με τις δύο παλάμες του τα οπίσθιά της, την πίεσε πάνω του φιλώντας την ταυτόχρονα στον λαιμό και ένιωθε το μόριο του σε πλήρη στύση πάνω της.

Υποστηρίζει πως τον έσπρωξε με όλη της την δύναμη, τον εξύβρισε, τον είπε «ανώμαλο» και έτρεξε να φύγει κλαίγοντας φοβισμένη. Ενημέρωσε την μητέρα της και πήρε ταξί και έφυγε κλαίγοντας με λυγμούς και αναφιλητά.

Έκλεισε νέο ραντεβού με άλλο ιατρό συνάδελφο του και μετέβη στον υπέρηχο για να ενημερωθεί ότι ο άλλος ιατρός δεν ήθελε να την αναλάβει γιατί την εξέταζε ο συνάδελφός του. Δύο ολόκληρους μήνες μέχρι να βρει λύση στο πρόβλημά της και γιατρό να την αναλάβει είχε να δει το μωρό της σε υπέρηχο…

Πήγε τελικά στον γιατρό που γέννησε το 1ο της παιδί, του εξήγησε τι έγινε με τον μηνυόμενο, εξήγησε και την οικογενειακή και οικονομική της κατάσταση γιατί πάνω κάτω ήξερε και του ζήτησε να την αναλάβει. Του υποσχέθηκε ότι θα τον πληρώνει ανά διαστήματα, όποτε μπορεί όπως και έγινε και εκείνος την ανέλαβε. Καθώς περνούσε ο καιρός και συζητούσε με παρέες που βρισκόταν, άκουγε πολλά ίδια συμβάντα για τον μηνυόμενο και όταν τους έλεγε να πάνε μαζί να τα πούνε κάπου της έλεγαν όχι γιατί δεν έχουμε λεφτά για κλινικές μετά… απλά ξέρουμε την περίπτωσή του και δεν πάμε ποτέ μόνες μας παίρνουμε και τον άντρα μας μαζί. Ζητά την παραδειγματική του τιμωρία αλλά και όσων «κουκούλωναν» πολλά τέτοια περιστατικά.

Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Αρνιθενού, ενώ η εγκαλούσα εκπροσωπείται και από τον δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή.

Πηγή: dimokratiki.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ