Νέος κύκλος για το πρόγραμμα – θεσμός World of Difference

Το Ίδρυμα Vodafone δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε 10 νέους να αλλάξουν την κοινωνία με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Το World of Difference, το πρόγραμμα-θεσμός του Ιδρύματος Vodafone, επιστρέφει για 11η συνεχή χρονιά, με στόχο να προσφέρει το κίνητρο και τα εφόδια σε 10 νέους που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα World of Difference, δίνει σε νέους ηλικίας 18-35 ετών την ευκαιρία να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Με αυτό τον τρόπο, αποκτούν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά αναφορικά με καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας και της συλλογικής δράσης. Το Ίδρυμα Vodafone αναλαμβάνει την κάλυψη της μισθοδοσίας και των εργοδοτικών εισφορών για τους 10 νέους που θα επιλεγούν να συμμετέχουν.

Δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τον 11ο κύκλο του World of Difference, η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μετά από δέκα χρόνια αδιάλειπτης υλοποίησης, το World of Difference αποτελεί πλέον ένα πρόγραμμα-θεσμό που στηρίζει την κοινωνική απασχόληση νέων ανθρώπων και ενισχύει το έργο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας». Σύμφωνα με την ίδια, «στο Ίδρυμα Vodafone, ορμώμενοι από την πεποίθηση ότι η τεχνολογία έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας, εισερχόμαστε δυναμικά στη 2η δεκαετία υλοποίησης του World of Difference και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά!». Και πράγματι, οι περισσότερες από 2.000 αιτήσεις, οι 89 συμμετέχοντες, οι 81 ΜΚΟ και το σχεδόν μισό εκατομμύριο των έμμεσα ωφελούμενων, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που καταδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπο του World of Difference κατά την πρώτη δεκαετία υλοποίησής του!

Clipboard01.jpg
Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone

Όσοι ενδιαφέρονται, λοιπόν, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον 11ο κύκλο του προγράμματος έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας 18 έως 35 ετών. Πριν τις αιτήσεις τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει απλώς να έχουν επιλέξει τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό στον οποίο επιθυμούν να εργαστούν και να έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων για το έργο που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν κατά την εξάμηνη απασχόλησή τους. Αφού το κάνουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Vodafone.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά, οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους την πολύτιμη βοήθεια του HIGGS-Higher Incubator Giving Growth & Sustainability. Πρόκειται για έναν οργανισμό που εργάζεται με στόχο την ενδυνάμωση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις. Στο πλαίσιο του World of Difference, λοιπόν, το HIGGS θα προσφέρει τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους νέους νικητές και τις αντίστοιχες ΜΚΟ στις οποίες θα εργαστούν, γνώσεις και εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ίδιο τον συνιδρυτή του HIGGS, Σωτήρη Πετρόπουλο, «μέσω μιας σειράς σεμιναρίων και υπηρεσιών συμβουλευτικής πάνω σε θεματικές όπως η στρατηγική, η ανεύρεση πόρων, οι πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το marketing, ο εθελοντισμός αλλά και νομικά και λογιστικά ζητήματα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του project τους, από την ομάδα του HIGGS».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vodafone.gr/world-of-difference καθώς και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Ιδρύματος Vodafone στο Facebook.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ