Κορονοϊός & αεροπλάνο: Αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει να αγγίζεις


Τα πιο βρώμικα σημεία ενός αεροπλάνου είναι τα παρακάτω.

Αν είσαι από τους ανθρώπους αυτούς που ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνα, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό, τότε θα ξέρεις πως υπάρχουν κάποια πράγματα και κάποια μέρη που έχουν αρκετά μικρόβια επάνω τους. Εντάξει, αυτό δεν συμβαίνει πάντα και σε όλα τα αεροπλάνα, όμως καλό θα είναι να το έχεις υπόψιν σου και να προστατεύεσαι ανάλογα. Το μέρος του αεροπλάνου με τα περισσότερα μικρόβια, είναι μόλις λίγα εκατοστά από το κάθισμά σου.

Μια αεροσυνοδός έκανε ένα tik tok βίντεο και αποκάλυψε ότι τα τραπεζάκια όπου αφήνεις τον δίσκο με το φαγητό σου έχουν περισσότερα μικρόβια και απ’ ότι ίσως θα υπήρχαν στο μπάνιο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ξαναφάς στο αεροπλάνο, απλά θα είσαι περισσότερο προσεκτική.

#1. Τραπεζάκια φαγητού

Όταν μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα εξέτασε τα τραπεζάκια του φαγητού στα αεροπλάνα, ανακάλυψε ότι το 60% των δίσκων περιελάμβανε δυσάρεστα βακτηρίδια όπως το Ε. Coli και το MRSA, τα οποία μπορεί να είναι και θανατηφόρα. Ετοιμάζεσαι για την επόμενη πτήση σου; Εάν ναι, έχε στο νου σου τα μαχαιροπίρουνα και τα αντικείμενα που αγγίζουν τα τρόφιμα να είναι είτε αποστειρωμένα, είτε σφραγισμένα. «Υπό κανονικές συνθήκες, ο μόνος τρόπος που τα μικρόβια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα είναι μέσω του στόματος, εφ’ όσον τα μαχαιροπίρουνα και τα χέρια σου είναι καθαρά, είσαι ασφαλής», αναφέρουν οι επιστήμονες. Η αεροσυνοδός συνέστησε να απολυμαίνεις το τραπεζάκι προτού το χρησιμοποιήσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μάθε τα υπόλοιπα σημεία εδώ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ