Αυτό το μικρό κοριτσάκι πέθανε πριν από 98 χρόνια. Ξαφνικά… άνοιξε τα μάτια του! (vids)


Λογική εξήγηση στον ισχυρισμό ότι μια μούμια ενός μικρού κοριτσιού στη Σικελία ανοιγοκλείνει τα μάτια της εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούν να δώσουν ξανά Ιταλοί αρχαιολόγοι

Η ανατριχιαστική ιστορία της Ροζαλία Λομπάρντο συνεχίζει να πυροδοτεί τη θρυαλλίδα παραφυσικών συζητήσεων, καθώς τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο φως της δημοσιότητας.

Η Ροζαλία Λομπάρντο γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1918 στο Παλέρμο, ωστόσο πέθανε μόλις δύο χρόνια αργότερα (τον ίδιο μήνα) από πνευμονία. Ο πατέρας της δεν άντεξε τον πρόωρο χαμό της και αποφάσισε να την ταριχεύσει για να μείνει για πάντα νέα…
Εδώ και αρκετά ωστόσο χρόνια συντηρείται όμως μια φημολογία πως η μούμια της δίχρονης κουνά τα βλέφαρά της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες και κάποια δημοσιεύματα, κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν ακόμα και τα καλοδιατηρημένα μπλε μάτια της!
Το «φαινόμενο» αυτό έχει καταγραφεί πάντως πολλές φορές σε βίντεο, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον διάφορων επιστημόνων προκειμένου να μπει αν όχι τέλος, τουλάχιστον… φρένο στις διάφορες μεταφυσικές εικασίες.

Η μούμια της Ροζαλία Λομπάρντο είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένα μούμιες του κόσμου, αλλά και μία από τις περίπου 8.000 μούμιες που βρίσκονται στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας!

Ειδικοί επιστήμονες και αρχαιολόγοι επιμένουν πως το γεγονός (;) ότι ανοιγοκλείνει τα μάτια της δεν είναι τίποτα άλλο από απλώς μία οφθαλμαπάτη, εξηγώντας ότι αυτή «παράγεται από το φως που φιλτράρεται μέσω των πλευρικών παραθύρων και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αλλάξει», καθώς «τα μάτια της δεν είναι εντελώς κλειστά και δεν ήταν ποτέ εντελώς κλειστά»!

Σημαντικό ρόλο στην ψευδαίσθηση αυτή παίζει και το γεγονός ότι η μούμια είναι πολύ καλά διατηρημένη, καθώς επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ενώ οι περισσότερες από τις μούμιες αφυδατώθηκαν από το ξηρό περιβάλλον, η Ροζαλία μουμιοποιήθηκε τεχνητά με εμφανές αντίκτυπο στο αποτέλεσμα…

Σύμφωνα έτσι με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που «σκάλισαν» το παρελθόν της Ροζαλία, για να την διατηρήσει στην αιωνιότητα, ο πατέρας της στράφηκε στο φημισμένο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια, από τη Σικελία, ο οποίος κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούσε στις μούμιες του.

«Η φορμόλη σκότωσε τα βακτήρια, η γλυκερίνη διατήρησε το σώμα της, προστατεύοντάς το ταυτόχρονα από την ξηρότητα, το σαλικυλικό οξύ σκότωσε τους μύκητες, ενώ τα άλατα ψευδαργύρου πέτρωσαν ουσιαστικά το σώμα της», ανακάλυψαν οι επιστήμονες έπειτα από χρόνια.

Έναν αιώνα σχεδόν μετά το θάνατό της, η Ροζαλία – για της οποίας τη ζωή ελάχιστα είναι γνωστά – μοιάζει έτσι ανατριχιαστικά ζωντανή, ενώ το 2009, μια μαγνητική τομογραφία της μούμιας έδειξε, σε 3D απεικόνιση, ότι όλα τα όργανά της ήταν απολύτως ανέπαφα, απλώνοντας ακόμα περισσότερο το πέπλο του μυστηρίου.

Την ίδια ώρα time-lapse videos που βλέπουν ανά διαστήματα το φως της δημοσιότητας, απαθανατίζουν τα μάτια Ροζαλία να ανοιγοκλείνουν και να αποκαλύπτουν τις μπλε ίριδες της που είναι σχεδόν άθικτες από το πέρασμα των χρόνων.

Σύμφωνα με άλλους επιστήμονες πάντως, η κίνηση των βλεφάρων πιθανότατα οφείλεται στις αλλαγές θερμοκρασίας του δωματίου και στην υγρασία των κατακόμβων, αν και πλήθος κόσμου (δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο) που επισκέπτεται τη Σικελία για να δει από κοντά την «Ωραία Κοιμωμένη», πιστεύει ότι το πνεύμα της μικρής Ροζαλία επιστρέφει στο σώμα και «φωτίζει» τα μάτια της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ