Αχαΐα: Θρήνος για τον 9χρονο Γιώργο – Κατέρρευσε την ώρα της γυμναστικής


Συντετριμμένοι είναι εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου Αχαΐας.

Ο ξαφνικός θάνατος του 9χρονου Γιώργου σόκαρε τους πάντες.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το πρωί της Παρασκευής (09/10), την ώρα που το 9χρονο αγοράκι έκανε γυμναστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το παιδί μέχρι και την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν χαρούμενο και ευδιάθετο.

Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Από τη στιγμή που λιποθύμησε έγινε τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή το αγοράκι.

Στο σχολείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ όμως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το παιδί μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

«Το περιστατικό έχει βυθίσει το σχολείο και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στη θλίψη. Εκφράζουμε τη θλίψη αλλά και τη συμπαράσταση στους γονείς του παιδιού, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την εκπαιδευτική κοινότητα» ανέφερε στο thebest.gr ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος των δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νόμου Αχαΐας.

axaia1.jpg
Συντετριμμένοι είναι εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου Αχαΐας.tempo24.news

Επικοινωνία Κεραμέως με τους γονείς του μαθητή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός 9χρονου μαθητή, στον Δήμο Ερύμανθου της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τη διευθύντρια του σχολείου, όπου πήγαινε ο μαθητής, καθώς επίσης και με την οικογένειά του.

Ο μαθητής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε καρδιολογικό πρόβλημα από μικρή ηλικία, είχε ωστόσο προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας για την παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ