Κορονοϊός – ΠΟΥ: «Λυπηρή» η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη – Όχι στα «τιμωρητικά» λοκντάουν


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα «τιμωρητικά» λοκντάουν, την ώρα που πολλές χώρες καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικ Ράιαν.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μία ημέρα αφότου ο Οργανισμός ανέφερε ότι σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, συνολικά 338.779, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στην Ευρώπη.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε –και κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και το δεχόμαστε– αλλά αυτό που θέλουμε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι αυτά τα μαζικά λοκντάουν που είναι τόσο τιμωρητικά για τις κοινότητες, την κοινωνία και τους πάντες», τόνισε.

Ο Ράιαν χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. «Δεν υπάρχουν καινούριες απαντήσεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε, προειδοποιώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις μαζικές συναθροίσεις ανθρώπων.

Η Ευρώπη καταγράφει πλέον περισσότερα κρούσματα απ’ όσα η Ινδία, η Βραζιλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ