Κορονοϊός: Σοκ από τα κρούσματα στο εργοστάσιο μπαχαρικών

Νέα συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού εντοπίστηκε σε εργοστάσιο μπαχαρικών γνωστής εταιρείας, καθώς 13 υπάλληλοι του Τμήματος Παραγωγής εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της, ενώ τα περίπου 50 άτομα της παραγωγής βρίσκονται στα σπίτια τους σε απομόνωση.

Μετά τον εντοπισμό θετικού στον ιό υπαλλήλου, η εταιρεία προχώρησε στη διενέργεια τεστ στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής, ακολουθώντας τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, όπου και προέκυψαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έχει μεταβεί στην εταιρεία και διενεργεί τεστ ταχείας ανίχνευσης, στους εργαζόμενους.

Τι λέει ο γιατρός της επιχείρησης

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μιχάλης Καραγιάννης, παθολόγος, και ιατρός εργασίας του εργοστασίου.

«Για το πρώτο κρούσμα, έγινε το Σάββατο το πρωί μια τηλεφωνική επικοινωνία. Μας γνωστοποιήθηκε Δευτέρα πρωί. Ήμασταν κλειστοί το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα που είχα πάει εκτάκτως μου έδωσαν την πληροφορία ότι υπάρχει κρούσμα στο οποίο είχε γίνει η διάγνωση το Σάββατο, πρώτες πρωινές ώρες», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Σπεύσαμε να οργανώσουμε εξετάσεις. Από Τετάρτη πρωί ξεκίνησαν τα τεστ και υπήρξαν μία ή δύο ασθενείς που αναφέρεται ότι είχαν πάει την Τρίτη στον ΕΟΔΥ και έκαναν rapid τεστ», συνέχισε ο ίδιος.

«Εγώ το έμαθα Δευτέρα πρωί, και το ίδιο και η διεύθυνση του εργοστασίου, από ό,τι κατάλαβα. Προσπαθούσαμε να βρούμε που ακριβώς και με ποιον τρόπο θα γίνει δειγματοληψία. Το εργοστάσιο ουσιαστικά λειτούργησε κανονικά τη Δευτέρα και Τρίτη μέχρι το μεσημέρι», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ