Ιωάννα Μάνδρου: Αντίδραση δημάρχου Περάματος για τις δηλώσεις της δημοσιογράφου για τη Μάγδα Φύσσα


Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Περάματος προκάλεσε το σχόλιο της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Ιωάννας Μάνδρου για την Μάγδα Φύσσα και τα «κοινωνικά στρώματα» στο Πέραμα, με τον δήμαρχο της περιοχής να καταγγέλλει «ακραίο κοινωνικό ρατσισμό». 

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα, ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης κατηγορεί την δημοσιογράφο πως προέβη σε προσβλητικά σχόλια για τους κατοίκους της περιοχής, κάνοντας λόγο για «τοποθέτηση ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, η οποία έχει εξοργίσει όχι μόνο τους πολίτες του Περάματος και του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδας».

«Μάλλον η κυρία Μάνδρου μπερδεύτηκε, καθώς νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων «πλέμπα», χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο», συνεχίζει ο κ. Λαγουδάκης. «Αυτοί οι πληβείοι -κατ’ αυτούς- όταν αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να κατηγορούνται για αναρχία και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης. Να πληροφορήσουμε την δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει», προσθέτει. «Να την πληροφορήσουμε επίσης πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος», σημειώνει ο δήμαρχος, ζητώντας από την κα Μάνδρου να ζητήσει συγγνώμη.

Τι απαντά η δημοσιογράφος Αντιδρώντας στις επικρίσεις με ανάρτησή της στο Facebook, η κα Ιωάννα Μάνδρου έκανε λόγο για Fake News, προσθέτοντας: «Η αλητεία έχει και όρια της. Δεν προέβην σε κανένα κοινωνικό η άλλο διαχωρισμό για τη μητέρα Φύσσα στην οποία δημόσια και κατ’ επανάληψη έχω εκφράσει το σεβασμό μου, όπως έκανα και σήμερα το πρωί. Μίλησα για την εμφάνιση της για να καταδείξω το συγκροτημένο της προσωπικότητά της και επαίνεσα δημόσια την παρουσία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου. Αλλού αυτά. Όχι σε μένα.»

Το σχόλιο της Ιωάννας Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, μίλησε η δικαστική ρεπόρτερ του καναλιού, Ιωάννα Μάνδρου, η οποία θέλοντας να επαινέσει την αξιοπρεπή στάση που είχε η Μάγδα Φύσσα αυτά τα 5,5 χρόνια που διαρκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι ήταν πάντα κόσμια παρά το γεγονός ότι ζει στο Πέραμα.

Μάλιστα υποστήριξε ότι από τέτοια «κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές» γιατί «οι άνθρωποι φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους».

Τέλος κατέληξε στο πόσο «περιποιημένη» ήταν η Μάγδα Φύσσα λέγοντας στο υπόλοιπο πάνελ «Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ιωάννας Μάνδρου

«Δεν είναι μία γυναίκα διανοούμενη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα η οποία έχει έναν άνδρα ναυτεργάτη, που δούλευε όποτε είχε δουλειά, μια στη χάση και μια στη φέξη. Δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές, δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Είδατε και πόσο κόσμια είναι και πόσο περιποιημένη είναι. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ