Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Ποια εκεχειρία; Βομβαρδίζεται η Στεπανακέρτ

H πόλη Στεπανακέρτ, η περιφερειακή πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών, ήταν απόψε στόχος βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά τηρείται από το πρωί.

Επτά βαριές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 23.30 τοπική ώρα, σείοντας όλη την πόλη. Αμέσως μετά, οι σειρήνες ήχησαν για αρκετά λεπτά καλώντας τους κατοίκους να πάνε στα υπόγεια και στα καταφύγια.

Στη συνέχεια, η σιωπή επανήλθε στην πόλη που βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν παρά την εκεχειρία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ έπειτα από διαπραγματεύσεις και υπό την αιγίδα της Ρωσίας μετά δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών για την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι εμπόλεμες πλευρές αλληλοκατηγορούνταν σήμερα ότι παραβίασαν αυτήν την εκεχειρία στις γραμμές του μετώπου, αλλά η κατάσταση παρέμεινε ασυνήθιστα ήρεμη σήμερα στο Στεπανακέρτ που βομβαρδιζόταν τακτικά επί δύο εβδομάδες.

Άλλωστε, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αζέρο αξιωματούχο, η ηρεμία που επικράτησε την ημέρα δεν είναι παρά «προσωρινή»: «είναι μια ανθρωπιστική εκεχειρία για την ανταλλαγή των σορών και των κρατουμένων, δεν είναι μια πραγματική εκεχειρία», δήλωσε αναφέροντας ότι το Μπακού «δεν έχει πρόθεση να κάνει πίσω» στις προσπάθειές του να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here