Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Πρώτη φορά καταδικάστηκε θεσμικά στην Ελλάδα η ναζιστική βία

Πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία της δίκης τη Δευτέρα (12/10)

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής και πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία για τις ποινές, με την αναγνώριση ή μη των ελαφρυντικών των κατηγορουμένων, τη Δευτέρα (12/10), μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Όπως ανέφερε η ίδια, η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ σημαντική, καθώς 7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα ηγετικά στελέχη του, κρίθηκαν ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης.

«Επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγε από την αρχή η πολιτική αγωγή και υποστήριξη της κατηγορίας, ότι η ηγεσία του κόμματος ταυτίζεται με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα καταδικάστηκαν και οι υπόλοιποι βουλευτές για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και 32 μέλη για τέλεση επιθέσεων.

Αποφασίστηκε η τέλεση ανθρωποκτονίας εις βάρος του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

«Αυτό δείχνει τη διαρκή εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, πρώτη φορά καταδικάστηκε θεσμικά στην Ελλάδα η ακροδεξιά και η ναζιστική βία», σημείωσε.

Αναφορικά με τα ελαφρυντικά, υποστήριξε πως δεν είναι απίθανο να αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κάποιους από τους κατηγορούμενους, ωστόσο η ίδια πιστεύει ότι δε θα γίνει σε πολλούς. Εξήγησε πως εάν για τους διευθύνοντες αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, τότε το πλαίσιο ποινής αλλάζει.

Εξήγησε τη διαδικασία από εδώ και μπρος λέγοντας πως το στάδιο της αναστολής εκτέλεσης της ποινής ακολουθεί το στάδιο και των ελαφρυντικών και των ποινών. Επομένως, τη Δευτέρα, μετά την πρόταση της Εισαγγελέως, θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνεδριάσει κι έπειτα θα ανακοινώσει τις ποινές.

Για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως αυτό που περιμένουν είναι μια δίκαιη και νόμιμη τιμωρία ανάλογα με τη βαρύτητα του εγκλήματος, το οποίο είναι πολύ βαρύ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ