Σούζαν Ίτον: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ρέθυμνο αναμένεται να καθίσει την Τρίτη ο 27χρονος Χανιώτης για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019.

Ο 27χρονος αντιμετωπίζει, ειδικότερα, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Το στυγερό έγκλημα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2019, όταν η σορός της 60χρονης βιολόγου εντοπίστηκε σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά.

Τα ίχνη της Σούζαν Ίτον είχαν χαθεί από τις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δικηγόροι της οικογένειας της 60χρονης, Βάσω Πανταζή και Γεώργιος Τζερίζ δηλώνουν ότι «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

Μετά την αποκάλυψη πως υπήρξαν κι άλλες γυναίκες που κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκε ένας οδηγός ενός λευκού αυτοκινήτου (ίδιου με αυτό του συλληφθέντα), άρχισαν οι έρευνες για το παρελθόν του 27χρονου αγρότη.

Τελικά, ο δράστης, αφού ομολόγησε το έγκλημά του, ανέφερε ότι τον κυριεύει «μια μανία», την οποία δεν μπορεί να ελέγξει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Σούζαν Ίτον βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου 2019 όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ