Ξέσπασμα Ακσόι κατά Δένδια: Γελοίοι οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα Βαρώσια


Σκληρή ανακοίνωση κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας ότι «Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό». Στη συνέχεια κάνει αναφορά στα Βαρώσια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επίσης ο Ακσόι αναφέρει ότι «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν» κατηγορώντας την Ελλάδα για έλλειψη ειλικρίνειας.

Τέλος, ο Ακσόι αναφερόμενος στην τουρκική NAVTEX που ανακοινώθηκε για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, σημειώνει ότι αποτελεί «απάντηση» στην ελληνική NAVTEX για τις 29 Οκτωβρίου, που παραβιάζει τη συμφωνία του 1988.

Δένδιας: Βαρώσια και Navtex δυναμιτίζουν το κλίμα

«Βαρώσια και Navtex δυναμιτίζουν το κλίμα» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις προκλήσεις της Άγκυρας και σημειώνει ότι «η προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα δεν μπορεί να είναι ούτε στιγμιαία, ούτε μονοδιάστατη, αλλά γενική και διαρκής».

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο κύριος Δένδιας, υπογραμμίζει επίσης ότι «η Τουρκία καλείται να αποδείξει ότι επιδιώκει ειλικρινά τον διάλογο, δηλαδή εγκαταλείπει παράνομες ενέργειες, εκβιασμούς και απειλές».

Το ζήτημα του ανοίγματος της παραλίας των Βαρωσίων, θα συζητηθεί αύριο, κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ