Κακοκαιρία: Σάρωσε το Ιόνιο – Πλημμύρες σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά


Καιρός: Η κακοκαιρία συνεχίζει την πορεία της προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με την Αθήνα να μπαίνει στον καμβά των έντονων φαινομένων  τα ξημερώματα της Τρίτης με έντονες βροχοπτώσεις. 

Στα ανοικτά του Ιονίου βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, το μέτωπο με τα ισχυρά φαινόμενα. Σε εξέλιξη βρίσκεται ισχυρή βροχόπτωση στην Κέρκυρα, με την κατάσταση στην περιοχή Σπηλιά να είναι τραγική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Corfu TV.

Ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Ήδη αρκετές περιοχές στην Κέρκυρα, κυρίως στο κέντρο του νησιού και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Eνδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι το γεγονός πως οι κορυφές των καταιγιδοφόρων νεφών ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι πάνω από 10.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Πάνω από 9.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες της Δευτέρας στο Ιόνιο, έγραψε στο Facebook ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Αρναούτογλου: Έβρεξε σε 12 ώρες στην Κέρκυρα όσο στην Αττική σε ένα τρίμηνο

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κέρκυρα μεταδίδει στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αναφέρει ότι στην Κέρκυρα έβρεξε τις τελευταίες 12 ώρες όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο.

«Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!

ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο».

Δείτε πλημμύρες στην Κέρκυρα…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ