Oruc Reis: Η «κόκκινη» γραμμή της Ελλάδας – Αν την περάσουν οι Τούρκοι, ο πόλεμος ξεκινά!


Σε περίοδο παρατεταμένης έντασης εισέρχονται και πάλι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει τις έρευνες το Oruc Reis και αν τελικά θα παραβιάσει τα 6-12 ναυτικά μίλια του Καστελόριζου, που είναι η κόκκινη γραμμή για την Αθήνα», δήλωσε ο υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέλιος Φενέκος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τη νέα έξοδο του ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα», ο κ. Φενέκος εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι σε όσους κάνουν λόγο για δυναμική απάντηση της Ελλάδας στη νέα τουρκική πρόκληση, λέγοντας τα εξής: «Αν συνεχιστεί η πολεμική ρητορική, για το αν δηλαδή θα βουλιάξει ο ελληνικός στρατός το Oruc Reis, θα πρέπει είτε να το κάνει είτε να σταματήσει αυτή η ρητορική», είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι casus belli για την Άγκυρα.

Ο υποναύαρχος ε.α. του ΠΝ δεν ξαφνιάστηκε από τη νέα κλιμάκωση της κρίσης, αντιθέτως ήταν κάτι που περίμενε και ο ίδιος, αλλά και το στρατιωτικό επιτελείο, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει η Αθήνα, να κηρύξει τα 12 μίλια πριν γίνει παράβαση.

Μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη χλιαρή στάση που κρατάει σημείωσε ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση της Ευρώπης, τροφοδοτεί την Άγκυρα να συνεχίσει τις παραβατικότητες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, θέλει να συμμετάσχει στην πολυμερή συζήτηση, καθώς θέλει να έχει λόγο η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ