Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – «Ο σύζυγός της δεν μπορεί καν να εργαστεί»


Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ως μια υπέροχη, ολοκληρωμένη γυναίκα και μια μητέρα που αγαπούσε, χαρακτήρισε την αδελφή της η Τζούλια Ίτον.

Η αδελφή της Βρετανίδας επιστήμονα τόνισε ότι οι συγγενείς του θύματος βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση μετά τη δολοφονία, αδυνατώντας να συνέλθουν, ενώ ο σύζυγος της Σούζαν Ίτον ακόμα δεν είναι σε κατάσταση να εργαστεί.

Μίλησε για την επιστημονική σταδιοδρομία της Σούζαν Ίτον, για την οποία είπε ότι είχε λάβει διακρίσεις και δημοσίευσε πλήθος ερευνών.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήρθαν να την αναζητήσουν, τους διασώστες, την αστυνομία, την τοπική κοινωνία, τους δύτες και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που πέταξαν με το αεροπλάνο τους στη διάρκεια των ερευνών”, είπε ακόμα η Τζούλια Ίτον.

Πηγή: zarpanews.gr

Το χρονικό της δολοφονίας της Σούζαν Ιτον

Ο φερόμενος δράστης, εντόπισε πέρυσι το καλοκαίρι την 60χρονη στο δρόμο κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι ενώ έκανε τζόκινγκ. Εκανε αναστροφή με το αυτοκίνητό του και την χτύπησε δύο φορές, ρίχνοντάς την κάτω αναίσθητη.

Στη συνεχεία την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε σε σπηλιά, σε απόσταση 10 χλμ. από την περιοχή. Εκεί παρέμεινε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά και στη συνέχεια την βίασε και την πέταξε σε ένα φρεάτιο στο παλιό πυροβολείο, το οποίο σκέπασε με μια παλιά παλέτα.

Ο δράστης υποστήριξε στις αρχές ότι εκείνο το μεσημέρι είχε βγει με σκοπό να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και ο σκοπός του εγκλήματος ήταν σεξουαλικός. Υποστήριξε ακόμη ότι όταν τη βίασε η 60χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά δεν ήταν νεκρή.

Η 60χρονη, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε βαριά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο και χτυπήματα στα χέρια. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 60χρονης ήταν ασφυκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προήλθε από το κλείσιμο των αεραγωγών. Ο δολοφόνος στην κατάθεσή του στις αρχές αρνήθηκε ότι την έπνιξε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ