Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Μακάβριες λεπτομέρειες στη δίκη – «Αισθάνομαι ένοχος» είπε ο κατηγορούμενος

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Την ενοχή του αποδέχθηκε στην απολογία του στη δίκη, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Σούζαν Ίτον, υποστήριξε όμως ότι δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή μαζί της και ότι όλα όσα έγιναν, ήταν ατύχημα.

Ο 28χρονος Χανιώτης περιέγραψε χαρακτηριστικά:

“Ήταν μια μέρα όπως όλες. Ήταν το πανηγύρι στο σπίτι μας και είχα πάει στον Ταυρωνίτη για να φτιάξω κάποια πράγματα και να μαζέψει ξύλα. Έκανα μια βόλτα για να περάσει η ώρα. Και είδα την Αμερικανίδα άλλα δεν έδωσα σημασία. Όταν περνούσα και ήταν δίπλα μου έπεσα πάνω της“.

Και συνέχισε:

“Αυτή μπήκε κάτω από το αμάξι κι εγώ προσπάθησα να την απεγκλωβίσω. Όταν το έκανα και την είδα δεν περίμενα ότι θα ζούσε. Δεν είχα κινητό για να πάρω την αστυνομία η τους γονείς μου. Δεν σκέφτηκα σωστά. Είχα θολώσει. Την πήρα και την έβαλα στο πορτ-μπαγκαζ. Την έβαλα εκεί γιατί δεν μπορούσα να τη βλέπω σαν εικόνα. Ήξερα ότι θα με έπιανε η αστυνομία αλλά δεν πήγα στη αστυνομία για να περάσω τις ημέρες με την οικογένεια μου“, είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

“Δεν σκεφτόμουν τις συνέπειες όσων έκανα αλλά ήταν αργά”, πρόσθεσε. “Την πήγα στο καταφύγιο από την πάνω μεριά. Έβαλα κοντά το αυτοκίνητο στην τρύπα του αεραγωγού. Πήρα τον σφυγμό της και ήταν παγωμένη και κατάλαβα ότι έχει πεθάνει. Πήρα τον σφυγμό γιατί αν ήταν ζωντανή θα την πήγαινα σε γιατρό“.

Σε ερώτηση της έδρας για σεξουαλικές πράξεις που περιγράφει σε κατάθεση του, είπε ότι μετά από πίεση που δέχθηκε, αναγκάστηκε να πει πράγματα που δεν ισχύουν. “Δεν έχω έρθει σε σεξουαλική επαφή”, υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Περιέγραψε πως έβγαλε το θύμα από το πορτ-μπαγκαζ. “Μετά έμεινα λίγο στο σημείο για να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κάποιοι το βλέπουν σαν προμελετημένο έγκλημα, αλλά δεν ήταν έτσι. Ήθελε να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου και τη χτύπησα“, είπε ο κατηγορούμενος.

Είπε ακόμα ότι μετά, έπλυνε το αυτοκίνητο και το καθάρισε με χλωρίνη, το ξαναεπλυνε γιατί ένιωθε την μυρωδιά της και άκουγε τους θορύβους που έκανε η άτυχη γυναίκα όσο ήταν στο πορτ-μπαγκαζ.

“Τις ημέρες μετά προσπαθούσα να ξεχαστώ και να τις περάσω με την οικογένεια μου”, ολοκλήρωσε ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα, η δίκη παραλίγο να οδηγηθεί σε διακοπή, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η υπεράσπιση, να καταθέσουν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο οι εμπειρογνώμονες για να δεχτούν ερωτήσεις σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε και αποφάνθηκε αρνητικά, ρίχνοντας στο κενό την προσπάθεια της υπεράσπισης. Η υπεράσπιση είχε καταβάλει έντονες προσπάθειες να στηρίξει το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού. Είχε καλέσει ψυχολόγο από τον Δήμο Αιγάλεω η οποία είχε υποστηρίξει ψυχολογικά την μητέρα του κατηγορούμενου. Η μητέρα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, ανέφερε ότι είχε τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον φερόμενο ως δράστη, ότι μια εβδομάδα πριν το συμβάν, είχε κλειστεί στον εαυτό του και είχε διαφορετική συμπεριφορά.

Νωρίτερα, είχε αναγνωστεί πραγματογνωμοσύνη που ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας όταν διέπραττε το αδίκημα.

Συγκίνηση είχε προκαλέσει η κατάθεση της αδελφής της Σούζαν Ίτον, Τζούλια, ενώ οι δύο μάρτυρες που βρήκαν τη σορό της Βρετανίδας είπαν στο δικαστήριο πως ήταν “σαν να είχε πέσει από ύψος επτά μέτρων πάνω σε βράχια”, ενώ τόνισαν ότι εντόπισαν τη σορό εξαιτίας της χαρακτηριστικής μυρωδιάς.

Επίσης, αξιωματικός της Ασφάλειας Χανίων είχε περιγράψει ότι ο δράστης, μετά την ομολογία του, είχε πει ότι δοκίμασε και άλλες φορές να πράξει κάτι ανάλογο, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει. Ερευνήθηκε η αναφορά του από τις αρχές και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Πλατανιά.

Πηγή: zarpanews.gr

Το χρονικό της δολοφονίας της Σούζαν Ιτον

Ο φερόμενος δράστης, εντόπισε πέρυσι το καλοκαίρι την 60χρονη στο δρόμο κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι ενώ έκανε τζόκινγκ. Εκανε αναστροφή με το αυτοκίνητό του και την χτύπησε δύο φορές, ρίχνοντάς την κάτω αναίσθητη.

Στη συνεχεία την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε σε σπηλιά, σε απόσταση 10 χλμ. από την περιοχή. Εκεί παρέμεινε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά και στη συνέχεια την βίασε και την πέταξε σε ένα φρεάτιο στο παλιό πυροβολείο, το οποίο σκέπασε με μια παλιά παλέτα.

Ο δράστης υποστήριξε στις αρχές ότι εκείνο το μεσημέρι είχε βγει με σκοπό να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και ο σκοπός του εγκλήματος ήταν σεξουαλικός. Υποστήριξε ακόμη ότι όταν τη βίασε η 60χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά δεν ήταν νεκρή.

Η 60χρονη, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε βαριά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο και χτυπήματα στα χέρια. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 60χρονης ήταν ασφυκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προήλθε από το κλείσιμο των αεραγωγών. Ο δολοφόνος στην κατάθεσή του στις αρχές αρνήθηκε ότι την έπνιξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here