Δίκη Χρυσής Αυγής – Ποινές: Έφυγε για… Βρυξέλλες ο Λαγός μετά την πρόταση της εισαγγελέως!


«Καθ’ οδόν» για Βρυξέλλες βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός, μετά την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής ταξιδεύει στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για ποινή κάθειρξης 13 ετών στους καταδικασθέντες για το διευθυντήριο της Χ.Α.

Συγκεκριμένα εθεάθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην αίθουσα αναμονής, φορώντας μάσκα και κρατώντας στο χέρι κομπολόι, να περιμένει την αναχώρηση της πτήσης του.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαγός, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και τον ίδιο ένοχο για συμμετοχή και διεύθυνση, έστειλε επιστολή στους Ευρωβουλευτές επικαλούμενος τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Γιάννης Λαγός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εννέα βουλευτές φυλακίστηκαν το 2013 και το 2014 χωρίς καμία κατηγορία λόγω της προκαταρκτικής συνωμοσίας της τότε διεφθαρμένης κυβέρνησης του Σαμαρά. Ήμουν ανάμεσά τους».

Και συμπληρώνει: «Είναι υποκριτικό να μιλάμε για κράτος δικαίου, καθώς η Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεν σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός προσπάθησε να καθυστερήσει την πρόταση των ποινών, καθώς μέσω του συνηγόρου του ζήτησε την εξαίρεση των δικαστών από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ