Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Μάσκα παντού όπου υπάρχει συνωστισμός


Κορονοϊός: Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι η μοναδική προτεραιότητα σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε πως είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από το πρωί της Τρίτης μπήκε σε εφαρμογή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, ώστε ο κάθε πολίτης να γνωρίζει ποια μέτρα ισχύουν για την περιοχή του.

Τόνισε επίσης, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Επανέλαβε δε, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τα όρια για τις συναθροίσεις και τα όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και την εστίαση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.

Είπε, ακόμα, ότι ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.

Ανέφερε επίσης ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 638.879 στοχευμένοι έλεγχοι, ενώ τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου ανέρχονται σε 1.738.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ίδιο διάστημα έχουν διενεργηθεί 421.006 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εντοπίστηκαν 14.597 παραβάσεις και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 6.982.930 ευρώ καθώς και διοικητικές κυρώσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέα περιοριστικά μέτρα και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν: «Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή την αλλαγή επιπέδου συναγερμού, δεν βοηθά το στόχο μας. Δεν χρειάζονται μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία μας και των γύρω μας. Αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν», τόνισε.

Δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών
O κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα σχολεία που είναι κλειστά εξαιτίας κρουσμάτων, σημειώνοντας πως δεν λειτουργούν 20 σχολεία και 129 σχολικές μονάδες.

Πρόσθεσε ότι από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ