Δίκη Χρυσής Αυγής – Απόφαση: Γιατί ο Λαγός θα κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τον Δεκέμβριο;


Δίκη Χρυσής Αυγής: Το ερώτημα για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό είναι εύλογο – Όλα δείχνουν ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο, κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορεί ελεύθερος παρά τις αποφάσεις και τις ποινές της Δικαιοσύνης 

Στις 12 το μεσημέρι το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση για τις ποινές που θα επιβάλει στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την χθεσινή εισήγηση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο έκανε διάσκεψη και αξιολόγησε κάθε πρόσωπο ώστε σήμερα να ανακοινώσει ποια θα είναι η τιμωρία που κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί για τα εγκλήματα που καταλογίζονται στους 57 ενόχους – με τους 7 για πλημμελήματα – της υπόθεσης.

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο, αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Η περίπτωση πάντως του Γιάννη Λαγού είναι ιδιάζουσα και τούτο διότι είναι ευρωβουλευτής και η όποια διαδικασία φυλάκισής του θα πάρει χρόνο και θα πρέπει να περάσει από την ευρωβουλή.

Διαβάστε εδώ:

Δίκη Χρυσής Αυγής LIVE BLOG: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές – Ανακοινώνονται σήμερα

«Αυτή τη στιγμή, δεν του απαγορεύεται του Λαγού και οποιουδήποτε να εκλέγεται και να εκλέγει. Στην Ευρωβουλή, εξακολουθεί να είναι ευρωβουλευτής και δεν μπορεί να συλληφθεί, γιατί έχει ασυλία. Για να αρθεί η ασυλία, πρέπει να ακολουθηθεί ολόκληρη διαδικασία», είπε στο Newsbomb.gr o Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω Βασίλης Χειρδάρης, για την «επόμενη μέρα» της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Και η διαδικασία είναι, ότι πρέπει να αποσταλεί αίτημα από τις ελληνικές αρχές στην Ευρωβουλή, ο πρόεδρος της οποίας πρέπει να την ανακοινώσει στην Ολομέλεια και να το αναθέσει σε μία νομική επιτροπή. Η νομική επιτροπή κάνει εισήγηση, για το εάν θα πρέπει να αρθεί η ασυλία ή όχι και αποφασίζει, μόλις κατατεθεί η εισήγηση της επιτροπής, αμέσως μετά την κατάθεση, η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωβουλής. Οι συνεδριάσεις της Ευρωβουλής σε Ολομέλεια είναι συνήθως από 3 έως 6 τον μήνα και εκτιμώ ότι σε χρόνο, μάλλον προς το τέλος Νοεμβρίου θα αποφασίσουν ή και Δεκέμβρη, όχι νωρίτερα», εξήγησε.

«Θεωρώ, ότι ο εισαγγελέας της εκτέλεσης των ποινών του Εφετείου θα στείλει το αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο θα το διαβιβάσει στην Ευρωβουλή ή και ο εισαγγελέας απευθείας στην Ευρωβουλή. Η διαδικασία δεν προσδιορίζεται επακριβώς, είναι θέμα ερμηνείας και εφόσον ανακοινωθεί στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, θα πρέπει να αποφασίσει ο πρόεδρος», πρόσθεσε.

Ο Λαγός πάντως μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου, έφυγε ανενόχλητος για Βρυξέλλες από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ