Να δοθεί εντολή στις ένοπλες δυνάμεις οτι το Ορούτς Ρέις δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια


«Υπάρχει μια κατακόκκινη γραμμή, το Ορούτς Ρέις δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια. Τέλια και παύλα! Αυτή την εντολή πρέπει να δώσει ο κύριος Μητσοτάκης στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, και αυτοί ξέρουν θα κάνουν» δήλωσε η κα. Γεννηματά το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της EΡΤ1 «Από τις 6» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι ανησυχεί γιατί δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Συμβούλιου Κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο η παραβατικότητα της Τουρκίας. Και τόνισε ότι η μόνη λύση για τον κ. Μητσοτάκη είναι να ασκήσει βέτο στην ΕΕ, άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. «Αφού επέλεξε να μην συγκαλεί Συμβούλιο Αρχηγών και να χειρίζεται το θέμα μόνος του πρέπει  να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα πλέον δεν αστειεύεται» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα και ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, που ειναι μονομερές δικαίωμα της Ελλάδας μη αμφισβητούμενο. Ολοι περιμένουν την αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης που με την μέχρι τώρα στάση της δείχνει ενα φοβικό σύνδρομο να κάνει τα αυτονόητα που θα έκανε κάθε Ελληνική κυβέρνηση για να προστατεύσει την Ελληνική κυριαρχία και το Σύνταγμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ