Βορίδης: Από ερχόμενη Δευτέρα η καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για «Ιανό»


Ιανός: Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτίμησε πως το ύψος των αποζημειώσεων, θα αγγίξει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα η καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων δέκα ημερών σύμφωνα με τον κ. Μάκη Βορίδη.

Ο ίδιος προανήγγειλε τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, με την οποία θα γίνει τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η εσπευσμένη αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η τροποποίηση του Κανονισμού του Οργανισμού θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία εκκίνηση της πληρωμής αποζημιώσεων, σε πρώτη φάση με μία γενναία προκαταβολή και την καταβολή στο σύνολό τους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2021.

«Τη Δευτέρα, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα επιτρέψει να γίνουν τα εξής: Πρώτον, να καταβληθεί το 100% της αποζημιώσεως -και όχι τα ποσοστά που ορίζει σήμερα ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ- προς τους παραγωγούς και δεύτερον θα μας επιτρέψει να δώσουμε προκαταβολή -και έχω πει γενναία προκαταβολή- για τις ενισχύσεις. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό, η προκαταβολή αυτή θα καταβληθεί ελπίζουμε στα μέσα προς τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή ουσιαστικά μέσα στο επόμενο διάστημα. Ενδεχομένως από την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη να αρχίσει η καταβολή των ενισχύσεων, των αποζημιώσεων αυτών, η οποία, όμως, θα έχει χαρακτήρα προκαταβολής» αναφέρει ο υπουργός.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ