Ερντογάν – Oruc Reis: Θα συνεχίσουν να δίνουμε τις απαντήσεις που πρέπει στην Ελλάδα


Εμπρηστικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι το τουρκικό ερευνητικό επέστρεψε στην Αν. Μεσόγειο, μετά από τις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης

Ο «σουλτάνος» κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο εκτόξευσε απειλές προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι θα συνεχίσει η Τουρκία να δίνει τις απαντήσεις που πρέπει σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους.

Ντονμέζ: Το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες και παίρνει τις πρώτες ενδείξεις

Για έρευνες στη Μεσόγειο αναχώρησε το Oruc Reis, αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησής του, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Χθες το Oruc Reis έφθασε στο σημείο ερευνών και κάναμε τις πρώτες δοκιμές, σήμερα θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίζ Ντονμέζ.

Όπως είπε: «Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή που θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι έρευνες ξεκίνησαν την Τρίτη και σήμερα αρχίζουμε και λαμβάνουμε ήδη τις πρώτες ενδείξεις.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας, στον ΣΚΑΙ δήλωνε: «Πρόκειται για σοβαρότατη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας». Πρόσθεσε ότι «μόνο αν αποσυρθεί το Oruc Reis θα ξαναρχίσει ο διάλογος». Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα θέσει θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής» επισήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι συνιστά σοβαρότατη κλιμάκωση η αποστολή του Oruc Reis σε περιοχή εγγύτερη προς το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης και σχολιάζοντας αιχμηρά την τουρκική κίνηση, ανέφερε ότι: «Ο κορσές ο οποίος φορέθηκε στην Τουρκία από το τελευταίο ευρωπαϊκο συμβούλιο της πέφτει πολύ στενός».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ