Δεν αίρεται η ασυλία Βαρουφάκη για το επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη για το επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας κατά το διάστημα της καραντίνας.

Στην ψηφοφορία που έγινε μόλις 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ενώ 282 κατά.

Ο ίδιος ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε πως η δικογραφία που σχηματίστηκε ισοδυναμεί με αμφισβήτηση αυτής της αδιαμφισβήτητης ελευθερίας του βουλευτή.

«Αμφισβητήθηκε το συνταγματικό, πολιτικό και ηθικό μου δικαίωμα να έρθω σε αυτή την Ολομέλεια για να τοποθετηθώ ως Βουλευτής και ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας», υποστήριξε και επανέφερε την πρόταση για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης το διάστημα που διαρκεί η πανδημία.

«Σε μια εποχή που ο Κοινοβουλευτισμός εξακολουθεί, παρά την πρόσφατη μεγαλειώδη δικαστική καταδίκη, να αμφισβητείται από τις ιδέες που εμπότισε στην κοινωνία το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, η καλύτερη απάντησή μας – ως δημοκράτες – είναι, από τη μία, η λειτουργία της Βουλής σε πλήρη σύνθεση (έστω και ψηφιακά) και, από την άλλη, η κοινή μας στάση εναντίον μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που, εν τέλει, πλήττουν τον Κοινοβουλευτισμό», κατέληξε.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης, να μην άρει τη βουλευτική ασυλία του Αχμέτ Ιλχάν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ