Καλαφάτης για Oruc Reis: Η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν στροβιλιζόμενος δερβίσης


Σκληρή γλώσσα για την Τουρκία και το νέο κρούσμα της προκλητικότητας της και τη μείζονα κλιμάκωση που συνιστά η αποστολή του Ορούτς Ρέις νοτίως του Καστελόριζου, χρησιμοποίησε ο Σταύρος Καλαφάτης. 

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Η Τουρκία με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, βρίσκεται πλέον σε δυσμενή θέση. Κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Ρητορικά μιλά για διάλογο και στην πράξη καταφεύγει σε παράνομες ενέργειες. Συμπεριφέρεται σαν στροβιλιζόμενος δερβίσης». Τόνισε δε εμφατικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά διερευνητική επαφή όσο το Oruc Reis βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Αυτό που κάνουν σήμερα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών είναι η επιτομή της ενεργού εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης παραπέμποντας στην ισχυρή στήριξη του αμερικανικού παράγοντα, η οποία όπως ανέφερε είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. « Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε μια τόσο σθεναρή και εκκωφαντική απάντηση από τον διεθνή παράγοντα.» και σημείωσε με νόημα ότι: για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Αμερική εγκαταλείπει την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Στην προστιθέμενη αξία των κυβερνητικών ενεργειών και χειρισμών σύμφωνα με τον γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος συμπεριλαμβάνεται και η πολύ αιχμηρή η δήλωση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών. Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν επιτύχει να φέρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία αναφέροντας ότι: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η Τουρκία είναι μόνη απέναντι σε όλους.»

Για το θέμα των κυρώσεων ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι η εργαλειοθήκη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν αποτελεί ευχολόγιο, είναι ένας κατάλογος κυρώσεων ο οποίος βρίσκεται ανοικτός πάνω στο τραπέζι.

Αναφερόμενος στη δίκη της ΧΑ ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «με την απόφαση της Δικαιοσύνης κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα. Στο πολιτικό του σκέλος αυτός ο κύκλος έκλεισε στις εκλογές του 2019» είπε ο κ.Καλαφάτης υπογραμμίζοντας τη σημασία του καλέσματος που είχε απευθύνει τότε ο πρωθυπουργός στο εκλογικό σώμα να μην ψηφίσει την Χρυσή Αυγή. Ο Σταύρος Καλαφάτης υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχουν χρέος να συγκροτήσουν ένα συμπαγές μέτωπο, ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση ενός τέτοιου μορφώματος στο πολιτικόπροσκήνιο με οποιαδήποτε έκφραση ένα τέτοιο μόρφωμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ