Κορονοϊός: Φονικός Οκτώβρης στην Ελλάδα με 80 νεκρούς σε 2 εβδομάδες – Αγωνία για τα γηροκομεία


Ψηλά παραμένουν τα νούμερα σε κρούσματα κορονοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας τις τελευταίες 24 ώρες

Στο «κόκκινο» συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική, η οποία μετράει για ακόμα μια μέρα σχεδόν τα μισά από τα συνολικά 436 κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Με βάση την χθεσινή δημοσίευση του ΕΟΔΥ αναφέρεται πως στα 31 που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, προστίθενται ακόμα 5 που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 36.

Το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 687 άνθρωποι, με σοβαρή λοίμωξη covid-19. Εκ των οποίων 687 οι 202 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 87, αριθμός πολύ μειωμένος σε σχέση με τους 100 που είχαν καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο η μείωση αυτή οφείλεται στην αύξηση των θανάτων που καταγράφει η χώρα μας της τελευταίες ημέρες.

Σημαντική αύξηση στη χώρα μας έχουν παρουσιάσει οι νεκροί, καθώς μέσα σε δυο εβδομάδες έχουν χάσει την ζωή τους 78 συμπολίτες μας. Από την περασμένη Παρασκευή έχουν χάσει τη ζωή τους 37 άνθρωποι λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης covid-19

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη για τις κλειστές δομές

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Ιχνηλάτιση σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε φιλοξενούμενη στη Μονάδα.

Πρόκειται για 87χρονη, η οποία μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέσσερις ηλικιωμένοι από την Μονάδα στον Άγιο Παντελεήμονα σε νοσοκομεία της Αττικής

Τέσσερις ηλικιωμένοι από την Μονάδα Φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα δύο στο «ΕΛΠΙΣ» και 2 στο «Λαϊκό».

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη Μονάδα αρχές του μήνα είχαν εντοπιστεί 47 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε φιλοξενούμενη στη Μονάδα. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στα 436 τα κρούσματα σήμερα – 7 θάνατοι, 86 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 436, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 23495 (ημερήσια μεταβολή +1.9%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 469 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 86 (74.4% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ