Κίνηση ΤΩΡΑ: Δείτε ποιους δρόμους πρέπει να αποφύγετε


Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα σε αρκετους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι οδηγοί οφείλουν να οπλιστούν με ιώβεια υπομονή, λόγω της πολύ αυξημένης κίνησης σε πολλούς δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη κίνηση παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι δρόμοι, Βασιλίσσης Σοφίας συγκεκριμένα στην κάθοδο ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σε λεωφόρο Κηφισίας από το Ψυχικό και στη Βασ. Κωσταντίνου στην άνοδο.

Απεργία 24ωρη πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης αποφάσισε για σήμερα Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 το πρωί.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία:

Γιατροί και νοσηλευτές

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Ειδικότερα, έχουν προκηρύξει απεργία, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει πως «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Σημειώνεται, δε, πως προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για τη στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.

Εκπαιδευτικοί

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας, αναφέρει η ΟΛΜΕ», η οποία επίσης έχει κηρύξει απεργία για αύριο.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Σε 24ωρη απεργία η ΟΣΜΕ – Ανεστάλη η στάση εργασίας με τραμ και μετρό

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, προγραμματίζοντας προσυγκέντρωση στις 11 στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στις οδικές συγκοινωνίες ξεκαθαρίζουν πως δεν θα συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η σημερινή στάση εργασίας, από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα, στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ με αποφάσεις που έλαβαν τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ