Συγκλονιστικά βίντεο: Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος σαρώνει το Νέο Ηράκλειο


Καιρός: Δύο ημέρες μετά την κακοκαιρία που άφησε πίσω της εκτεταμένες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο, συγκλονίζει βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Οι καταστροφές στο Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία και το Γαλάτσι μετά το πέρασμα της καταιγίδας το ξημέρωμα της Τρίτης (13/10), ανέγειραν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την αιτία από την οποία προκλήθηκαν.

Δεδομένου ότι οι ζημιές αφορούσαν σε πεσμένα δέντρα, ξηλωμένες τέντες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, σπασμένες κεραίες κτλ, τα δύο φαινόμενα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνα για την κατάσταση, είναι κάποιο ισχυρό καθοδικό ρεύμα καταιγίδας ή κάποιος ανεμοστρόβιλος.

Εν τέλει, μετά τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το weatherathens.blogspot.com, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ανεμοστρόβιλο.

Σε αυτό φαίνεται ο ανεμοστρόβιλος στις 06:02, να προσεγγίζει το Νέο Ηράκλειο.

Ένα ακόμη βίντεο που αποτυπώνει την κατάσταση που επικράτησε το ξημέρωμα της Τρίτης (13/10) στο Ηράκλειο, δημοσιεύθηκε από τον Άγγελο Λαμπίρη και δείχνει την ανύψωση και περιστροφή ελαφρών αντικειμένων στον αέρα στις 06:02. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, ακούγεται και ο χαρακτηριστικός απόκοσμος ήχος που συνοδεύει τους ανεμοστρόβιλους.

Πηγή: weatherathens.blogspot.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ