Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής


Η πρόσφατη κακοκαιρία (13/10), που «χτύπησε» κυρίως το Ηράκλειο Αττικής και επέφερε πολλά προβλήματα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο περιβάλλον της πόλης και σε περιουσίες των κατοίκων, οδήγησε τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο να αιτηθεί προς την Περιφέρεια Αττικής, να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Όπως και έγινε δια μέσου της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι) και θα ισχύσει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως τις 13 Απριλίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου Αττικής, έπειτα από σύσκεψη αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς, αφενός την προκαταβολή μέρους των όποιων αποζημιώσεων προκύψουν για τους πληγέντες, αφετέρου ρυθμίσεις αναστολής της πληρωμής των οφειλών τους σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Τα μεικτά κλιμάκια των μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν τους ελέγχους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιωτικές περιουσίες και τους δημοτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές, έτσι ώστε να προωθηθούν όσο το δυνατό συντομότερα, τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί γύρω στα 600 αιτήματα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 300 αυτοψίες.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ