Φθιώτιδα: Βαριά «καμπάνα» στον κυνηγό που σκότωσε άνθρωπο γιατί τον πέρασε για αγριογούρουνο


Οκτώ χρόνια κάθειρξη με ανασταλτική δύναμη στην έφεση…

Βαριά καμπάνα επιφύλαξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας στον 41χρονο – σήμερα – κυνηγό από την Κυρτώνη (Κολάκα) Αταλάντης που πριν από εφτά χρόνια (23/9/2013) είχε σκοτώσει σε καρτέρι αγριογούρουνου, 51χρονο συγχωριανό του.

Το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δίνοντας όμως ανασταλτική δύναμη στην έφεση και θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκασή της.

Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (14/10).

Όπως ακούστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος πέρασε τον 51χρονο για αγριογούρουνο και πυροβόλησε. Ομολόγησε όμως την πράξη του τρεις μέρες αργότερα (26/9), καθώς όπως ειπώθηκε φοβήθηκε τις συνέπειες και για τις δύο οικογένειες.

«Μου σκότωσε το παιδί…»

Τραγικές φιγούρες στην αίθουσα του ΜΟΔ Λαμίας η μητέρα και η αδελφή του θύματος που ξέσπασαν κατά του ανθρώπου που πήρε τη ζωή του γιου και αδελφού τους.

«Μου σκότωσε το παιδί άδικα. Εφτά χρόνια τώρα και κανένας δεν ζήτησε συγνώμη», είπε η χαροκαμένη μάνα και πρόσθεσε: «Ο γιος μου δεν κυνηγούσε. Δε συμπαθούσε τους κυνηγούς. Ήταν εκεί γιατί καθάριζε το μονοπάτι για να έχει πρόσβαση στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων».

Φέρνοντας στη μνήμη της τις τραγικές στιγμές που έζησε η οικογένεια του 51χρονου, η αδερφή του θύματος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε μετά την κηδεία. «Έχουν περάσει εφτά χρόνια περίσσιου πόνου και θλίψης. Δεν ζήτησε καμιά συγνώμη ούτε ο ίδιος, ούτε οι δικοί του. Αυτό το μονοπάτι που υπερασπιζόταν ο αδερφός μου σε αυτό έδωσε τη ζωή του. Ο κατηγορούμενος είναι φονιάς του αδελφού μου».

«Συγνώμη…»

Από την πλευρά του ο 41χρονος, στην απολογία του ξεκίνησε ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος επιμένοντας στην κακιά στιγμή που προκάλεσε τόσο μεγάλο κακό. Επανέλαβε ότι πίστευε ότι πυροβόλησε αγριογούρουνο και όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. «Την πρώτη φορά είπα στην αστυνομία ότι πήγα στην περιοχή για ξύλα και τον άκουσα που βόγκαγε. Μετά από τρεις ημέρες που έγινε η κηδεία, πήγα στην Ασφάλεια και είπα όλη την αλήθεια», απολογήθηκε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της Προέδρου Μαριάννα Μπέη γιατί αρχικά είπε ψέματα, είπε ότι φοβήθηκε τις συνέπειες για τις δύο οικογένειες, άποψη που επανέλαβαν και οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Σημείωσαν μάλιστα το γεγονός ότι δεν πηγαίνουν πλέον στο χωριό λόγω του τραγικού συμβάντος.

Η συγνώμη του κατηγορουμένου και οι ισχυρισμοί του για την «κακιά στιγμή» δεν έπεισαν την Εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τονίζοντας ότι συνεχίζει να δημιουργεί αντιφάσεις και να προκαλεί συσκότιση στην αλήθεια.

Ομοίως ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγήςπου τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ήξερε ότι η φιγούρα ήταν άνθρωπος που του χάλασε το καρτέρι και ως Θεός πάτησε τη σκανδάλη, με το συνήγορο Υπεράσπισης να προβάλει ότι δεν υπήρχε κανένα κίνητρο, καμία πρόθεση και κανένας λόγος να σκοτώσει τον 51χρονο.

Πηγή: lamiareport.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ