Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Διάλογο ζητούν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο», η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

Ακόμη, αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά.

Σημειώνεται δε, πως θετικά αξιλολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ποσοστό 54,2% προκρίνει την επιμονή στο διάλογο, έναντι 39,7% που θεωρεί, ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση. Μόλις το 6,1% των ερωτηθέντων, δεν θέλησαν να απαντήσουν στο ζήτημα.

Όσον αφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει», αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά.

Ποσοστό 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

Για το εμβόλιο, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) δηλώνει ικανοποίηση, ενώ μόλις το 7,8% έχει την αντίθετη στάση. Τα ποσοστά αυτά είναι μεγάλα ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικιακής ομάδας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ