Αναδρομικά – Συντάξεις: Πόσα χρήματα θα πάρετε – Πότε θα δοθούν


Αναδρομικά – Συντάξεις: Συνταξιούχοι Δημοσίου ειδικών μισθολογίων και υψηλόμισθοι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, αλλά και υγειονομικοί – γιατροί ασφαλισμένοι στο πρ. ΤΣΑΥ όπως επίσης και μηχανικοί του πρ. ΤΣΜΕΔΕ θα είναι από τους κερδισμένους στην πληρωμή των αναδρομικών, που αρχίζει σε μία εβδομάδα,

Σχετικά υψηλά ποσά αναμένεται να λάβουν και συνταξιούχοι του πρώην ΝΑΤ, στους οποίους θα επιστραφεί και η μείωση 7% που είχε επιβληθεί από το 2012 με βάση ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών, στις κύριες συντάξεις των απόμαχων ναυτικών.

Σύμφωνα με ειδικούς, ωστόσο, για κάποιους τα επιστρεφόμενα αναδρομικά αναμένεται να είναι αρκετά μικρά ποσά, ακόμη και της τάξης των λίγων ή του 1 ευρώ, ανάλογα των περικοπών που είχαν από τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012. Πρόκειται για συνταξιούχους που δικαιούνται σχεδόν μηδενικές επιστροφές, αφού το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα ήταν στο… νήμα ή ελάχιστα μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ και γι αυτό είχαν ανεπαίσθητη επίπτωση από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 στις κύριες συντάξεις που τώρα επιστρέφονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικείμενη μεγάλη πληρωμή, που θα ξεκινήσει στις 22-23 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27-29 Οκτωβρίου, αναμένεται να λάβουν αναδρομικά σχεδόν 970.000 συνταξιούχοι, ενώ άλλοι 170.000 είναι οι κληρονόμοι, οι οποίοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται μετά από αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ