Κοζάνη: Θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία; Αλαλούμ και εκνευρισμός σε γονείς και μαθητές


«Μύλος» στην Κοζάνη με τη λειτουργία των σχολείων που αναμένεται να γίνει κανονικά παρά το γεγονός ότι η πόλη έχει μπει σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4) και τα περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Την ώρα που η Κοζάνη μπήκε σε lockdown και τα περιοριστικά μέτρα είναι κάτι παραπάνω από αυξημένα, λόγω των αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει εν τέλει το πρωί της Παρασκευής (16/10) με τη λειτουργία των σχολείων.

Αυτό συμβαίνει γιατί στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως «η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση».

Την ίδια ώρα, όμως, στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, για το επίπεδο 4 αναφέρεται: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κοζάνης αφού έγινε δέκτης πολλών παραπόνων πολιτών που δεν κατάφεραν να… βγάλουν άκρη με το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, ανακοίνωσε ότι: «Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορονοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στην τοπική κοινωνία υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς θεωρούν αδιανόητο να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων με την πόλη να έχει μπει στο επίπεδο 4 και να εφαρμόζεται lockdown από το πρωί της Παρασκευής.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα Kozanimedia αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις των τοπικών φορέων, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, να κάνουν εισήγηση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να κλείσουν τα σχολεία σε όλη την περιφερειακή ενότητα. Αυτό θα κριθεί τις επόμενες ώρες όταν προκύψει αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα και για την συνολική εικόνα που υπάρχει στην εκπαίδευση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ