Κορονοϊός στη Γερμανία: Το άνοιγμα των σχολείων δεν προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δεν προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Γερμανία.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου για την Οικονομία της Εργασίας (ΙΖΑ), η οποία επισημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Με βάση την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται από τη Süddeutsche Zeitung, ο φόβος ότι τα σχολεία θα εξελιχθούν σε εστίες εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού δεν φαίνεται να επαληθεύεται.

Αντιθέτως, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα κορονοϊού ήταν κατά 0,55 (ανά 100.000 κατοίκους) λιγότερα από τα κρούσματα στα κρατίδια όπου τα σχολεία άνοιξαν αργότερα. Εμφανή είναι τα θετικά αποτελέσματα στα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, όπου εντοπίζονται 1,4 λιγότερα περιστατικά.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη πρόσφατα στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ότι για την ίδια η εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, ενώ επισήμανε ότι οι προσπάθεια που καταβάλλεται έχει βασικό στόχο την διατήρηση σε λειτουργία των σχολείων και της οικονομίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ