Tο Kanuni πλησιάζει Ικαρία – Στα 33 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Reis


Συνεχίζει την διέλευσή του εντός των ελληνικών υδάτων, το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni το οποίο έχει προορισμό λιμάνι του Βοσπόρου.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό σκάφος, ξεκίνησε την πορεία του την Τετάρτη (14/10) από το λιμάνι Τασούκου περνώντας μάλιστα νότια του Καστελόριζου, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν συνοδεύεται από κάποιο τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Η πορεία που ακολούθησε στη συνέχεια ήταν ανοικτά της Ρόδου,

To Kanuni που πλέει με ταχύτητα 8 – 8,5 κόμβων, βρισκόταν το βράδυ της Πέμπτης (16/10) ανάμεσα σε Κω και Αστυπάλαια.

Αυτη την ώρα (04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), πλησιάζει τις δυτικές ακτές της Ικαρίας.

Συνεχίζεις τις «βόλτες» το Oruc Reis

Το Oruc Reis συνεχίζει πλέει αυτή την ώρα με ανοικτό πομπό, εντός της παράνομης Navtex που είχε εκδώσει η Άγκυρα, με αποτέλεσμα να είναι ανιχνεύσιμο το στίγμα του από το σύστημα AIS (Αυτόματο Σύστημα Αναγνωρίσεως).

Το Oruc Reis, έχει δίπλα του τα δύο συνοδευτικά πλοία, το Ataman και το Cengiz Han, αλλά και ένα μικρό τουρκικό στολίσκο, ο οποίος αποτελείται από φρεγάτες και κορβέτες, που παρακολουθείται 24 ώρες από τον ελληνικό στόλο. Άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παραμένουν αυτές τις ημέρες σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση.

Το τελευταίο στίγμα του τουρκικού ερευνητικού, στις 03:46, έδειχνε το πλοίο στα 33 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ