Lockdown – Αποκάλυψη: Μετά την Κοζάνη, πού; Αυτές οι περιοχές είναι στο «κόκκινο»


Lockdown στην Ελλάδα: Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι εκθετική, ωστόσο, δεν παύει να ανησυχεί τους ειδικούς που βλέπουν τους θανάτους να αυξάνονται διαρκώς

Οι 89 νεκροί που έχουν καταγραφεί στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ ακόμα μεγαλύτερος είναι ο φόβος για τις ΜΕΘ και το ενδεχόμενο να γεμίσουν τα κρεβάτια, καθώς αναμένεται και η επέλαση της εποχικής γρίπης.

Χαρακτηριστικό της… κάτω βόλτας που έχει πάρει η πανδημία στη χώρα είναι ότι τον Σεπτέμβριο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 125 συνάνθρωποί μας από τον φονικό ιό κι όλα δείχνουν ότι ο Οκτώβρης θα είναι ακόμα χειρότερος…

Χθες πραγματοποιήθηκαν 469 τεστ στην Πλατεία Βικτωρίας και βρέθηκαν 21 θετικοί συμπολίτες μας.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των διαγνωσθέντων με κορονοϊό ήταν τα 27 έτη.

Την ίδια ώρα οι ασυμπτωματικοί εκτιμάται ότι είναι 5 έως 8 φορές περισσότεροι από τα διαγνωσμένα κρούσματα και γι’ αυτό οι λοιμωξιολόγοι ζητούν αυστηρή τήρηση των μέτρων και ειδικά από τους νέους, που θεωρούν εαυτούς άτρωτους.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 453 μολύνσεις στην από τις οποίες οι 207 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται πάλι η Θεσσαλονίκη με 56 κρούσματα και η Κοζάνη με 22.

Η έξαρση μάλιστα στην Κοζάνη είναι τόσο μεγάλη που η Περιφέρεια κατατάσσεται στο επίπεδο κινδύνου 4 με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και έτσι μπαίνει ουσιαστικά σε lockdown, το οποίο είναι το πρώτο στη χώρα στο λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Lockdown στην Ελλάδα: Πόσο πιθανό είναι το lockdown στην Αττική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, ωστόσο το σενάριο αυτό παραμένει ενεργό σε περίπτωση που επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Κι αυτό γιατί τα περισσότερα από 2.500 κρούσματα στο Λεκανοπέδιο τον Οκτώβριο μόνο περιθώρια για εφησυχασμό δεν αφήνουν.

Την ίδια ώρα, σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, έχει σημάνει συναγερμός κι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα με πολλές εξ αυτών να έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Lockdown στην Ελλάδα: Οι περιοχές που πλησιάζουν στο «κόκκινο»

Την ώρα που για τους κατοίκους της Κοζάνης ξημερώνει μια νέα πραγματικότητα, οι Περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Καστοριάς, Πέλλας αθροίζουν σταθερά κάθε ημέρα νέα κρούσματα, ενώ προστίθενται συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19 είτε στα νοσοκομεία είτε σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στα Ιωάννινα εξάλλου εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες νέα επικίνδυνη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού και συγκεκριμένα στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες.

Συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ