Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Εκτός ορίων ο Ερντογάν – «Λοκάραμε ελληνικά υποβρύχια»


Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Βίντεο που φέρεται να δείχνουν τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια να παρακολουθούνται από τους Τούρκους στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσιοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό της γείτονος.

Με τη «μονταζιέρα» τις τελευταίες ημέρες να… έχει πάρει φωτιά, τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο τα οποία διοχέτευσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που φέρεται να δείχνει τα ελληνικά υποβρύχια να παρακολουθούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιχειρώντας να διαψεύσουν τις δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αμφισβητούν τη δυνατότητα των ελληνικών υποβρυχίων να γίνουν «αόρατα».

«Αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν αόρατα και παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν, βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προκλητικό και άκρως fake ρεπορτάζ.

Δείτε το βίντεο:

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Συγκλονίζει το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους Έλληνες

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πάντα έτοιμες να παρέχουν ασφάλεια στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε από τη Λάρισα ο Κωνσταντίνος Φλώρος, την ώρα που μαίνεται η ένταση με υπαιτιότητα της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε τη Λάρισα, όπου βρέθηκε στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το ελληνικό κράτος».

Παράλληλα, είπε ότι «υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία, όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί κατά κόρον η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας», στέλνοντας το μήνυμα πως «οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι και όλα θα πάνε καλά».

Δείτε το βίντεο:

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σημειώνεται πως οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν κάθε κίνηση του Oruc Reis, αλλά και του τουρκικού στόλου.

Γνώριζαν και γνωρίζουν, ανά πάσα ώρα πού βρίσκονται τα τουρκικά πλοία αλλά και τα τουρκικά υποβρύχια.

Ήξεραν για παράδειγμα την Τετάρτη το μεσημέρι ότι το Oruc Reis είχε φθάσει 20 ν.μ. από το Καστελόριζο, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του.

Γνώριζαν τέλος και τις συνεχείς προσπάθειες των Τούρκων να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ