Τσίπρας: Όταν ένα δικαίωμα αμφισβητείται de facto, για να το υπερασπιστείς πρέπει να το ασκήσεις


Την άποψη ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή η Ελλάδα να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αρχίζοντας από την Κρήτη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την άποψη ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος να υπερασπιστεί» η χώρα το δικαίωμά της για την επέκταση της κυριαρχίας της στα 12 ναυτικά μίλια, παρά να «το ασκήσει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοεδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα (σ.σ. της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια) ξεκινώντας από νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο λόγος είναι η «έντονη αμφισβήτηση» από την Τουρκία του «κυριαρχικού δικαιώματος», «de facto αμφισβήτησης με έρευνες πιθανότατα εντός του ορίου των 12 ναυτικών μιλίων».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που δέχεται ως αντιπολίτευση, ο τέως πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η «διατύπωση δημοσίως κάποιων προτάσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει την αποτροπή, ενισχύει τη θέση της χώρας και ενισχύει και τη διαπραγματευτικές δυνατότητες του πρωθυπουγού».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ