Η Τουρκία ζητά και τα «ρέστα» από την ΕΕ: Παράλογα αιτήματα από Ελλάδα – Τηρείστε ουδέτερη στάση


Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής 

Εξηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ζητά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ να αναφέρει χαρακτηριστικά «καλό θα είναι η ΕΕ να τηρήσει ουδέτερη στάση και να προσφέρει συμβουλές προσανατολισμένες στην εύρεση λύσης από το να μας απειλεί».

Ο Χαμί Ακσόι επανέλαβε ξανά την θέση της Άγκυρας που αναφέρει ότι περιμένει συγκεκριμένα βήματα από την Ευρώπη για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έδειξε καλή θέληση για την έναρξη του διαλόγου.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων «αυτή η συνήθης προκατειλημμένη στάση της ΕΕ κατά της Τουρκίας, αγνοώντας η χώρα μας και χαρακτηρίζοντας “προκλητική” την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, δεν είναι έκπληξη για εμάς».

«Οι συνεχιζόμενες απειλές για κυρώσεις από την ΕΕ περισσότερο αποθαρρύνουν και δεν ενθαρρύνουν τον διάλογο, τη συμφιλίωση και αποδεικνύουν ότι ο σκοπός και η γλώσσα της απέχουν πολύ από την ειλικρίνεια και την εποικοδομητικότητα», τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα εξαπολύοντας για ακόμα μια φορά επίθεση προς Αθήνα και Λευκωσία έκανε λόγο για «παράλογα και αναιδή αιτήματα από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου, τα οποία πρέπει να σταματήσουν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ