Επίθεση στο Παρίσι – Μακρόν: Ο καθηγητής είναι θύμα ισλαμικής τρομοκρατίας – Δεν θα τους περάσει


Στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν, όπου ένας ένοπλος αποκεφάλισε έναν καθηγητή, έφτασε λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το φρικτό έγκλημα με θύμα τον Γάλλο καθηγητή.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο κ. Μακρόν συναντήθηκε με τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στο χώρο διαχείρισης κρίσεων που έχει στηθεί από τις Αρχές στη ανοικτή πλατεία Μποβό.

«Ένας από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα γιατί δίδασκε, γιατί μάθαινε σε μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας της πίστης και της μη πίστης» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους.

«Ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Δείτε το Tweet του Γάλλου προέδρου:

Σε δεύτερο tweet του, ο Μακρόν έστειλε το μήνυμα: «Δεν θα τους περάσει».

«Ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε προάστιο του Παρισιού είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ», ανέφερε νωρίτερα μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ