Best Greek Food Awards: Ο κορυφαίος θεσμός της εστίασης στην Ελλάδα ολοκληρώνει τις βραβεύσεις για το 2020


Ο πετυχημένος θεσμός Best Greek Food Awards για επιχειρήσεις εστίασης και ελληνικών προϊόντων/εταιριών με τις πιο θετικές ψήφους στην Ελλάδα ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες τις απονομές των διακρίσεων στις βραβευμένες επιχειρήσεις για το 2020

Οι “μετρήσεις” που ξεκίνησαν από την 1η Οκτωβρίου του 2019 και ολοκληρώθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου 2020, ανέδειξαν τους νέους νικητές για τη χρονιά που διανύουμε, ενώ ξεκίνησε ήδη η διαδικασία των απονομών μετά την καταγραφή των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία.

Ήδη, στη σελίδα του facebook των #BGFA έχουν καταχωρηθεί οι πρώτοι νικητές, ενώ καθημερινά προστίθενται και οι υπόλοιποι από κάθε κατηγορία.

bestgreekfoodawards
Best Greek Food Awards: Δεκαέξι κατηγορίες για το 2020 με τους κορυφαίους των κορυφαίων ανά κατηγορία σε όλη την Ελλάδα
Ο θεσμός και η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα από το θεσμό των Best Greek Food Awards (BGFA) οι επισκέπτες/πελάτες των επιχειρήσεων κρίνουν και βραβεύουν τα καταστήματα/ελληνικά προϊόντα/παραγωγούς που παρουσιάζουν υψηλή δημοφιλία ανά περιοχή στην κατηγορία τους.

Ο θεσμός των Best Greek Food Awards (BGFA), είναι ίσως ο πιο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός για να επιλεγεί μια επιχείρηση, δεδομένου πως οι ίδιοι οι καταναλωτές επισκέπτονται, δοκιμάζουν και κατόπιν κρίνουν την ποιότητα των όσων δοκίμασαν, συνδυαστικά με την σχέση ποιότητας/τιμής, τη φιλικότητα του χώρου αλλά και το service που αντιμετώπισαν ως εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.

Tα BGFA χρησιμοποιούν έναν ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο που συλλέγει πληροφορίες από πηγές όπου καταναλωτές μπορούν να γράψουν ή να δώσουν θετική ψήφο για κάθε επιχείρηση που είναι στον χώρο της εστίασης.

Κατόπιν, έμπειροι τεχνικοί, μελετούν προσεκτικά τυχόν «σφάλματα» που πιθανόν να προκύψουν  και τέλος «κρίνουν» την επιχείρηση που θα κερδίσει το βραβείο για τη χρονιά που διανύουμε.

Το διαδίκτυο ως μέσο που χρησιμοποιούν πλέον καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες, είναι μια αλάνθαστη πηγή πληροφοριών  με πολλές και σημαντικές πληροφορίες για κάθε επιχείρηση που θα μας καθοδηγήσει στο σωστό σημείο για να φάμε, να πιούμε έναν καλό καφέ, να φάμε ένα ξεχωριστό παγωτό ή γλυκό, να γνωρίσουμε επιχειρήσεις που έχουν αντέξει στον χρόνο με τις παραδοσιακές τους γεύσεις ή ακόμα και να γλεντήσουμε μετά τον… γάμο μας (βλ. κατηγορία «κτήματα»).

Τα BGFA είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, διότι το τελικό αποτέλεσμα και ο νικητής για κάθε χρονιά έχει καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες μέσα από μηχανές αναζήτησης, εξειδικευμένα portal στον τομέα της εστίασης αλλά και τα social media.

Πως δημιουργήθηκαν τα BGFA

Και όλα αυτά ξεκίνησαν ένα βράδυ Παρασκευής, κάπου στο… κοντινό 2014, όταν μέλη της ομάδας του BGFA αναζητώντας ένα κατάστημα εστίασης με… «αντικειμενικά κριτήρια» και «βραβεύσεις» έπεσε -όντως- σε κατάστημα «βραβευμένο» αλλά όχι με πραγματικά και αντικειμενικά κριτήρια τελικά.

Τα μέλη της ομάδας εκείνο το βράδυ και αφού έφυγαν από το «βραβευμένο» κατάστημα, κατέληξαν να απολαμβάνουν από ένα σάντουιτς σε… καντίνα, αλλά έδωσαν υπόσχεση να αλλάξουν τον τρόπο που θα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος ένα πραγματικά βραβευμένο κατάστημα…

Τα φετινά βραβεία (Best Greek Food Awards 2020), είναι αφιερωμένα στη μνήμη δυο επιχειρηματιών που έφυγαν από τη ζωή πριν λίγους μήνες. Στον Σπύρο Μαρτίνη από την Αθήνα, -που «χτυπήθηκε» από τον φονικό ιό- βραβευμένο το 2018 από το θεσμό μας και τον Σωτήρη Ασημίνα από τη Ρόδο, βραβευμένο το 2018, 2019 αλλά και υποψήφιο προς βράβευση και για το 2020. 

Δυο αξιόλογοι επιχειρηματίες και συνεργάτες που με το πέρασμα του χρόνου έγιναν και φίλοι. Ευχόμαστε στους οικείους τους τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μάθουν αν βρίσκονται στις λίστες των φετινών νικητών, μπορούν να στείλουν email στο [email protected], τηλεφωνικά στο 210 300 34 32 ή μέσω της επίσημης σελίδας του θεσμού @bestgreekfoodawards.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ