Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Τι λέει ο Στέλιος Πέτσας για την ενεργοποίησή του


Στην επόμενη φάση περνά ο διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας, η οποία προετοιμάζει τις νέες κινήσεις της στην σκακιέρα απέναντι στην Τουρκία, στο νέο φόντο που δημιουργεί η Σύνοδος Κορυφής. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, παρότι ο καταληκτικός ορίζοντας είναι ο ερχόμενος Δεκέμβριος, το ευρωπαϊκό «μαστίγιο» μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας νωρίτερα: «Εμείς κινούμαστε με ορίζοντα Δεκεμβρίου και μακάρι η τουρκική πλευρά να αποκλιμακώσει τις προκλητικές ενέργειες. Αν όμως συνεχίσει υπάρχει το ενδεχόμενο και για πιο σύντομη απάντηση από ευρωπαϊκής πλευράς».

Μιλώντας στην ΕΡΑ και αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας που έθεσε ο πρωθυπουργός στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρόσθετο εργαλείο στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει καταρτιστεί από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Αυτό είναι ένα πλαίσιο εργαλείων μέσα σε μια ευρωπαϊκή φαρέτρα, που δείχνει στην άλλη πλευρά ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις προκλήσεις και να αγνοεί την Ευρώπη. Το πότε θα ενεργοποιηθεί κάποιο από τα εργαλεία αυτής της φαρέτρας θα το δούμε στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε με νόημα τη δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας και την προθεσμία μερικών εβδομάδων που έδωσαν στην Άγκυρα. Ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ μάλιστα απευθυνόμενος προτς την Άγκυρα υπογράμμισε ότι εξαρτάται από τη στάση της Τουρκίας το πόσο πιο σκληρά θα μπορούσαν να κινηθούν οι Ευρωπαίοι απέναντι στην προκλητικότητά της.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εσυ επρεπε να ετρωγες πολυ ξυλο οταν ησουν μικρος,γιατι μαλλον απο τοτε προπονιοσουν να γινεις γκαου.Πες και κανενα σοβαρο ψεμμα,ή δεν το’χεις;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ