Βουλή: Στην πρίζα για τα νομοσχέδια οι «γαλάζιοι» βουλευτές

Στην πρίζα βάζει τους γαλάζιους βουλευτές ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. 

«Βουλεύομαι σημαίνει σκέφτομαι. Και στην πολιτική πρακτική, αυτό σημαίνει νομοθετώ. Οι ευθύνες σας είναι, λοιπόν, μεγάλες. Απαιτούν και σκέψη, απαιτούν και εθνική ευθύνη», αυτήν ήταν η οδηγία του που έδινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καλαφάτης έχει βάλει στο παιχνίδι σχεδόν όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ρίχνοντας το βάρος και δίνοντας κοινοβουλευτικές ευκαιρίες στους ρούκις της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Υλοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο την εντολή και ταυτόχρονα την προτροπή του πρωθυπουργού προς τους 62 πρωτοεκλεγέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «η βουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί απλά έναν σταθμό, ένα σκαλοπάτι σε μία πολιτική διαδρομή. Αποτελεί μια αυτόνομη πρόκληση».

Οι κοινοβουλευτικές επιδόσεις αποτελούν και ένα εργαλείο της συνεχούς αξιολόγησης των γαλάζιων βουλευτών, στην οποία το προσεχές διάστημα οι πληροφορίες θέλουν να εντάσσονται και επιπλέον εργαλεία προκειμένου να αποφευχθούν λειτουργικές αρρυθμίες. Ταυτόχρονα μέσω των κεραιών του Σταύρου Καλαφάτη, ενισχύονται συνεχώς οι δίαυλοι επικοινωνίας των μελών της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας με τους υπουργούς. Βασικός στόχος είναι να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στο προπαρασκευαστικό στάδιο της νομοθέτησης και οι «γαλάζιοι» βουλευτές, αποκτώντας έτσι έναν ρόλο άτυπων συμβούλων των υπουργών.

Υπό αυτό το πρίσμα διευρύνονται τα μέσα και η τακτικότητα των επαφών των δύο ομάδων. Έτσι την ερχόμενη Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω του COVID-19 τους βουλευτές -μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Η τηλεδιάσκεψη αφορά στο νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ