Κορονοϊός: Το Politico βαθμολογεί ηγέτες και χώρες – Πώς τα πήγε η Ελλάδα


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:Επτά μήνες μετά την πανδημία – ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο κύμα της, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με το πώς να χειριστούν την κρίση. Η αναλυση του Politico.

Με τα ποσοστά των κρουσμάτων να αυξάνονται σε πολλές χώρες, το Politico αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει έναν απολογισμό του πόσο καλά τα πήγανε οι ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες.

Ειδικά για την Ελλάδα το περιοδικό χρησιμοποιεί τη φράση «η Ελλάδα της καρδιάς μας» για να περιγράψει πώς τα κατάφερε αν και «καμία άλλη χώρα δεν είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να χτυπηθεί από την Covid-19».

«Οπως αποδείχθηκε, όμως, ο κίνδυνος του θανάτου προκάλεσε μεγαλύτερη συγκέντρωση στους Έλληνες από ό,τι η οικονομική καταστροφή. Κάτω από την στιβαρή ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η Αθήνα έκανε σαφές και αποτελεσματικά ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες έπρεπε να πάρουν στα σοβαρά την πανδημία. Και αυτοί άκουσαν με ένα από τα πιο αυστηρά lockdown» γράφει το Politico.

Στις αρχές Μαΐου, η κυβέρνηση ήρε κάποιους περιορισμούς, ελπίζοντας να σώσει τουλάχιστον ένα μέρος της τουριστικής περιόδου, βασική πηγή εσόδων για ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Αλλά ακόμα και με ανοιχτά σύνορα, οι τουρίστες εξακολουθούσαν να μην έρχονται. γι’ αυτό και το ΔΝΤ προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 9,5% φέτος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει τον ιό υπό έλεγχο. Αν και τα περιστατικά έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη (4,49 ανά 100.000).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ