Θρίλερ με το Oruc Reis: Πέρασε μια ανάσα από Καστελόριζο – «Φλερτάρει» με τη σύρραξη η Άγκυρα


Σε πόλεμο νεύρων επιδίδεται για μια ακόμη φορά το καθεστώς Ερντογάν, με στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια «απερισκεψία» που θα πυροδοτήσει σύγκρουση στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.

Το απόγευμα της Κυριακής (18.10) το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έφτασε στο βόρειοανατολικό άκρο της δεσμευμένη για έρευνες περιοχής. Παρά το γεγονός ότι αρχικά η πορεία του έδειχνε να βγαίνει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη συνέχεια άρχισε να στρίβει ξανά αριστερά παίρνοντας νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Κατά την διαδικασία στροφής, το τουρκικό ερευνητικό πέρασε σε απόσταση 16-17 μιλίων από το νησί του Καστελόριζου, ενώ από το ανατολικότερο νησάκι του Συμπλέγματος της Μεγίστης, τη Στρογγύλη, παραλίγο να «σπάσει» και τα 10 μίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε σε απόσταση περίπου 12-13 μιλίων.

Λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα, το Oruc Reis βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια του Καστελόριζου, με πορεία νοτιοδυτική, δηλαδή απομακρύνεται συνεχώς από το σύμπλεγμα και δείχνει να «σκανάρει» και πάλι την δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Θυμίζουμε πως το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει συνεχώς ένας τουρκικός στολίσκος αποτελούμενος από φρεγάτες και κορβέτες.

Και όλα αυτά, λίγο μετά την απόφαση των Ευρωπαίων να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στη γείτονα να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής και του διαλόγου, σύμφωνα με τις Αρχές του διεθνούς δικαίου.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς κάθε κίνηση του Oruc Reis.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ