Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα στο ΑΠΘ – Συναγερμός στο ΤΕΦΑΑ Σερρών


Συναγερμός έχει σημάνει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών (ΤΕΦΑΑ) μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 14 φοιτητές θετικούς στον ιό μετά από πάρτι στο ΑΠΘ ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παράλληλα, τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ