Κορονοϊός: Δύο νεκροί τις τελευταίες ώρες στο ΑΧΕΠΑ


Την τελευταία τους πνοή άφησαν τις τελευταίες ώρες δύο ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για έναν άνδρα 94 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 4 Οκτωβρίου σε απλή κλίνη.

Επίσης, στις 10 το βράδυ απεβίωσε ένας 82χρονος διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 4 Οκτωβρίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

«Κοκκινίζει» η χώρα μας – Ποιες περιοχές βρίσκονται στα όρια του «lockdown»

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε Σέρρες, Ιωάννινα, Αττική – 438 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Ο «χάρτης» των κρουσμάτων την Δευτέρα (19/10)

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, παρά τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ιωάννινα είναι σε κατάσταση συναγερμού και ένα βήμα πριν το… lockdown. Παράλληλα, η Αθήνα δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί, αλλά καθημερινά προσθέτει νέους ασθενείς.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός πουκαταδεικνπύει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην πόλη της Μακεδονίας, όπου, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε 10 φορές πάνω, την ίδια στιγμή που καταγράφονται περιπτώσεις συνωστισμού και πάρτι δίχως προφυλάξεις και μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι η Αττική δεν παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, ανησυχία προκαλεί η καθημερινή καταγραφή τριψήφιου αριθμού, ο οποίος προστίθεται στα ήδη ενεργά κρούσματα, επιβαρύνοντας σημαντικά το σύστημα Υγείας στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συνωστισμοί σε πλατείες, νυχτερινά μαγαζιά και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ προκύπτουν και νέες εστίες μόλυνσης, όπως το γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο, όπου το απόγευμα της Δευτέρας εντοπίστηκαν κρούσματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ