Παιχνίδια από Τουρκία: Με κλειστό πομπό πλέει προς το Καστελόριζο το Oruc Reis


Oruc Reis – Όλες οι ειδήσεις: Πλοίο – «φάντασμα» είναι από τις 02:45 ώρα Ελλάδος το Oruc Reis.

Στα 38 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, σύμφωνα με το τελευταίο στιγμα που έδωσε στο σύστημα AIS (Αυτόματο Σύστημα Αναγνωρίσεως).

Το Oruc Reis συνεχίζει πλέει αυτη την ώρα με κλειστό δέκτη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να ανιχνευθεί από τo σύστημα AIS.

To σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα έχει κατεύθυνση βορειοανατολικά, στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και το Καστελόριζο.

Δείτε το στίγμα του πλοίου, αλλά και την απόστασή του από το Καστελόριζο, τα ξημερμώατα της Τρίτης, στις 02:45.

Το Oruc Reis το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε εντός της δυνητικής περιοχής των ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα στα 11,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, στη συνέχεια απομακρύνθηκε, παραμένοντας όμως στην ευρύτερη περιοχή.

Το ερευνητικό σκάφος, έχει δίπλα του τα δύο συνοδευτικά πλοία, το Ataman και το Cengiz Han, αλλά και ένα μικρό τουρκικό στολίσκο, ο οποίος αποτελείται από φρεγάτες και κορβέτες, που παρακολουθείται 24 ώρες από τον ελληνικό Στόλο.

Στα άκρα ο Ερντογάν

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην οποία φάνηκε η απροθυμία των εταίρων μας να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, η Άγκυρα κορυφώνει τις προκλήσεις, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος για άλλη μια φορά τραβά το σκοινί δοκιμάζοντας την ΕΕ και επαναλαμβάνοντας ότι θα προασπίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας σε κάθε περιοχή.

«Ο καταληκτικός ορίζοντας που έχει θέσει η ΕΕ προς την Τουρκία είναι ο Δεκέμβριος, ωστόσο υπάρχει και έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσα στο Νοέμβριο που φαίνεται ότι δρομολογείται», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η κίνηση του ερευνητικού έχει θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό που έχει ενισχύσει αισθητά την παρουσία του στην περιοχή με ισχυρές μονάδες του Στόλου που παρακολουθούν στενά τις τουρκικές κινήσεις και δίνουν απευθείας εικόνα στην Αθήνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ