Ηλεία: Φως στα αίτια του θανάτου της 27χρονης Δώρας ρίχνει το πόρισμα

Προς την κατεύθυνση της νοσηλευτικής αμέλειας κινείται το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενήργησε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για το θάνατο της 27χρονης Δώρας Γιαρμενίτη από το Βαρθολομιό, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Τη Δευτέρα (19/10) ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης παρέδωσε στον Εισαγγελέα τον φάκελο με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που φωτίζει τα αίτια του θανάτου της 27χρονης μετά τη γέννηση του παιδιού της. Όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης προκύπτουν ευθύνης και θα ακολουθήσει πειθαρχική δίωξη υπηρεσιακά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρβέλης, τόνισε ότι «… κατέθεσα το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατο που είχε σημειωθεί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, της επιτόκου Θεοδώρας Γιαρμενίτη. Το πόρισμα αφήνει μία κατεύθυνση νοσηλευτικής αμέλειας. Εγώ έθεσα το πόρισμα στον Εισαγγελέα όπου θα κάνει την ποινική διερεύνηση καθώς η πειθαρχική διερεύνηση γίνεται από την 6η ΥΠΕ. Ήταν ένα ζήτημα το οποίο έχει ιδιαίτερη κοινωνική διάσταση και για αυτό ζήτησα από τον Εισαγγελέα Εφετών να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση».

Η άτυχη 27χρονη Δώρα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 18 Μαΐου, όμως λίγο αργότερα ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ και κατέληξε στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here