Κόντρα Σταϊκούρα -Τσακαλώτου: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Πτωχευτικός Κώδικας


Ανέβηκε η ένταση στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα με τον πρώην υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για «κατρακύλα της Δημοκρατίας», χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ».

Χρήστος Σταϊκούρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αντικείμενο την προστασία της Α’ κατοικίας, το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως φέρνει το νομοσχέδιο μετά από σχετική απαίτηση των θεσμών. Μάλιστα χρησιμοποιώντας ένα από τα γνωστά του σχήματα και σε συνέχεια της περίφημης φλεγματικής σαρανταποδαρούσας και του περιβόητου ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον, επιτέθηκε στον υπουργό χαρακτηρίζοντας Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία Pretty Woman.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος: «Κατρακύλα της δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτο κ τεράστιο ψέμα αυτό που κάνετε. Πουθενά δεν υπάρχει ότι εμείς είχαμε σκοπό να καταργηθεί η προστασία της Α’ κατοικίας. Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψη σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνι που έλεγε ότι δεν θα μου κλέψει την δόξα ο Τόμσεν; Αν δεν είναι επιβολή των θεσμών γιατί το φέρνετε τώρα; Μετά από την πανδημία την στιγμή που οι άλλες χώρες προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να δούνε τι θα γίνει; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώνει τα δάνεια του;».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα ν/σ είναι αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ. Στην Αγγλία λέγεται debt bondage. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα λέγεται χρεοδουλοπαροικία αλλά είναι η κατάσταση που δουλεύεις μια ζωή για να ξεπληρώσεις το χρέος».

Για ταύτιση της αντιπολίτευσης με το «ψέμα» έκανε λόγο ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με την λέξη ψεύτης. Λέτε ότι λέω ψέματα. Δεν ήμουν εγώ αυτός που είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν το έκανε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την δήλωση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για κοινωνικούς λόγους. Το Eurogroup αποφάσισε να λήξει τοι προσωρινό πλαίσιο προστασίας που είχε νομοθετηθεί τον Απρίλιο του 2019. Η προστασία της Α’ κατοικίας είχε λήξει από τον Φλεβάρη του 2019. Με υπογραφή σας δεν υφίσταται προστασία από τον Φλεβάρη του 2019 και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει και οι θεσμοί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ