Oruc Reis: Με κλειστό πομπό και πορεία προς το Καστελόριζο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο


Oruc Reis – Όλες οι ειδήσεις : Δείτε την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους

Στα 33 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου έφτασε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, πριν αλλάξει για ακόμα μία φορά την πορεία του, με πλώρη προς το Καστελόριζο.

To σκάφος με την αλλαγή της πορείας του έκλεισε τον πομπό του συστήματος AIS (Αυτόματο Σύστημα Αναγνωρίσεως), αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει πλέον σταθερή κατεύθυνση βόρεια – βορειοανατολικά, προς το Καστελόριζο και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, «σαρώνοντας» τη παράνομα δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή.

Δείτε το τελευταίο στίγμα του πλοίου, αλλά και την απόσταση από τη Ρόδο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 04:28.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Η 20η Οκτωβρίου βρήκε το Πολεμικό Ναυτικό, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία σε κατάσταση συναγερμού. Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis που εδώ και μερικές ημέρες «σκανάρει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα, έφτασε ξανά το πρωί της Τρίτης (20/10) σε απόσταση μόλις 9 ναυτικών μιλιών από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί, το σεισμογραφικό έφτασε με πορεία βορειοανατολική στο άκρο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής και άρχισε να στρίβει ξανά αριστερά, πάντα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και βοηθητικά.

Ήταν όμως και η πρώτη φορά που οι Τούρκοι είδαν μπροστά τους, σε ελάχιστη απόσταση, τα πλοία του ελληνικού Στόλου, τα οποία είχαν δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος μπροστά από το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Newsbomb.gr νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (20/10), τουλάχιστον οχτώ μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Στόλου έχουν παραταχθεί σε… θέσεις μάχης στο όριο των έξι ναυτικών μιλίων, με στόχο να αποτρέψουν το Oruc Reis και τον τουρκικό στολίσκο που το συνοδεύει να περάσουν το όριο των έξι μιλίων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ